REKLAMI GEÇ

Hıfzıssıhha Meclisi’nden sokak düğünlerine yasak

Hıfzıssıhha Meclisi’nden sokak düğünlerine yasak

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, geçtiğimiz hafta sokak düğünlerini yasaklamış, ancak hafta sonu için hazırlık yapan düğüncülerin ısrarı ile kısa süreliğine durdurmuştu. Hıfzıssıhha Meclisi, sokak düğünlerini ve yemek ikramını yeniden yasakladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2020 Çarşamba, 10:25

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında bir araya geldi, koronavirüs önlemleri kapsamında düğün törenlerini ele aldı.

Geçtiğimiz hafta alınan kararları yeniden gözden geçiren Hıfzıssıhha Meclisi, sokak düğünlerini yeniden yasakladı.

Karara göre sokak düğünleri (nişan, kına, sünnet düğünü) yasaklandı, okul bahçesi, pazaryeri gibi yerlerde düğün yapılmamasını kararlaştırdı. Düğün salonu olmayan ilçeler yasak kapsamı dışında tutularak, kaymakamlıklarca belirlenecek 1 pazaryeri ya da okul bahçesinin düğün alanı olarak kullanılabilmesine izin verdi.

DÜĞÜNLER 2 SAATİ AŞAMAYACAK
Düğün salonu, kır düğün bahçesi ya da ilçelerde belirlenen alanlarda yapılacak düğünlere ise saat kısıtlaması getirildi. Düğünler 10.00-24.00 saatleri arasında yapılacak, başlangıç ve bitiş süresi 2 saati aşmayacak. İki düğün arasında ise temizlik, dezenfeksiyon ve diğer hazırlıklar gibi işlemlerin yapılabilmesi için en az 3 saat süre bırakılacak.

İLÇELERDE YEMEK İKRAMI YOK
Hıfzıssıhha Meclisi düğün törenlerinde ikramlara da düzenleme getirdi. Buna göre ilçelerde yapılacak düğünlerde her türlü ikram yasaklandı. Düğün salonu ve kır düğün bahçelerinde ise gerekli önlemler alınarak yemek ikramında bulunulabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı