REKLAMI GEÇ

Hissedarlar onayladı, Denizli Cam Şişecam bünyesine katılıyor

Hissedarlar onayladı, Denizli Cam Şişecam bünyesine katılıyor

Şişecam Topluluğu’nun tüm faaliyetlerini tek çatı altında birleştirmesi Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) ardından hissedarlar tarafından da onaylandı. Onayın ardından Denizli Cam da Şişecam çatısı altına katılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2020 Cuma, 18:05

Şişecam’dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ’nin ana iştirakleri konumundaki Anadolu Cam Sanayii AŞ, Denizli Cam Sanayii ve Ticaret AŞ, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret AŞ, Soda Sanayii AŞ ve Trakya Cam Sanayii AŞ’yi devralmak suretiyle birleşmesine ilişkin çalışmalar 30 Ocak 2020 tarihinde başlatılmış, 27 Nisan 2020 tarihinde SPK’ya yapılan resmi başvuru ise 23 Temmuz 2020 tarihinde onaylanmıştı.

SPK onayının ardından 26-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul toplantılarında söz konusu ana iştiraklerin Şişecam bünyesine devrolması suretiyle birleşmesi kabul edildi.

SPK onayı sonrasında 26-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında birleşme özel gündemiyle Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul toplantıları sonucunda; Anadolu Cam Sanayii AŞ, Denizli Cam Sanayii ve Ticaret AŞ, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret AŞ, Soda Sanayii AŞ ve Trakya Cam Sanayii AŞ’nin tüm aktif ve pasif mal varlığı unsurlarının bir bütün olarak Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ bünyesine devrolması suretiyle birleşmesi onaylandı.

Genel kurullar tarafından alınan onay kararları sonrasında ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde birleşme sürecinin eylül ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. (AA)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı