REKLAMI GEÇ

İç sularda balık avı yasağı başladı

İç sularda balık avı yasağı başladı

Balıkların üreme dönemine girmesi nedeniyle iç sulardaki av yasağı başladı. 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında, gölden, çaya kadar tüm iç sularda, her türlü balık avı yasaklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2023 Çarşamba, 12:34

Denizli İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, iç sulardaki av yasağının başladığını duyurdu. Açıklamaya göre, Denizli sınırları içerisinde bulunan su ürünleri üretim sahalarında 1 Mart – 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında balık av yasağı uygulanacak.

Açıklamada, “Artan nüfus ve gelişen ihtiyaçlar doğal kaynakların daha fazla kullanılmasına, doğal balık stoklarının olumsuz etkilenmesine neden olmaktayken, sürdürebilir avcılığın sağlanması, ekosistemin koruması, her balığa en az bir kere üreme hakkı verilmesi ancak av yasaklarının getirilmesi ile sağlanıyor” denildi.

  • Su ürünleri av yasağı denetimleri Denizli İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’nde görevli teknik personel, emniyet ve jandarma personeli ile belediye zabıtaları tarafından yapılıyor.
  • Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları gerekiyor.
  • Yasak süresince tüm balıkçıların mevzuat hükümlerine uyması gerekiyor. Uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde yasal işlem uygulanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı