REKLAMI GEÇ

İl sayısı 100’e çıkıyor, Denizli’ye yeni komşu gelmiyor

İl sayısı 100’e çıkıyor, Denizli’ye yeni komşu gelmiyor

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, il sayısının 100’e çıkacağını açıkladı. Sonrasında bazı listeler yayımlandı ama yıllardır il olmayı bekleyen Denizli’nin komşuları Nazilli ve Köyceğiz ile sil başvurusu TBMM’de duran Acıpayam listede görünmüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2022 Pazar, 00:40

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ahlat’ta katıldığı bir programda “Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah” dedi.

DENİZLİ’YE YENİ KOMŞU GELECEK Mİ?
Bir konuşma sırasında verilen bilgi sonrası, il olacak 19 ilçe merak konusu oldu. Hangi ilçeler il olacak sorusunun en çok merak edildiği şehirlerden biri Denizli…1 milyonu aşan nüfusu ile Denizli’de Acıpayam’ın il yapılması için 1990’lı yıllarda TBMM’ye sunulmuş bir kanun teklifi bulunuyor.
Bunun dışında Aydın’ın metropol ilçelerinden Nazilli ile Muğla’nın Köyceğiz ilçeleri il olmak için yıllardır bekliyor. Bu ilçelerin il olması, Denizli çevresinde şehir sınırlarının yeniden çizilmesi anlamına geliyor.

İŞTE KESİN OLMAYAN O LİSTE
Açıklama sonrası sosyal medyada bazı listeler dolaşmaya başladı. Listelerin kaynağı belli değil ama il statüsüne kavuşacak 19 ilçelerden ismi öne çıkanlar şunlar:
Çorlu, Gebze, Ayvalık, Bodrum, Yüksekova, Cizre, Kahta, Elbistan, Şereflikoçhisar, Polatlı, Alanya, Merzifon, Erbaa, Bandırma, Akhisar, Tatvan, Tufanbeyli, İskenderun ve Tarsus.

Listede Denizli’ye il olacak, komşuyu değiştirecek bir ilçe görülmüyor. Sosyal medyada dolaşan liste hiçbir resmi makamdan teyit alınamadığı için, gerçek liste için Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün söylediği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması beklenecek.
İl olacak ilçelerde günlük yaşamda doğrudan bir değişiklik olmayacak. En büyük değişiklik bürokraside yaşanacak ve 19 yeni il için 19 yeni vali, emniyet müdürü gibi il müdürlükleri kadrosu kurulacak ve olmayan müdürlükler şehre açılacak. İl olacak ilçelerin çoğunluğu, büyükşehir sınırları altında ilçe belediyelerinden hizmet alıyor. Karar açıklandıktan sonra büyükşehirden koparak il belediyesi haline dönüşecek ve ilçe belediyesinin yetkileri artırılacak.

Yorumlar

Gürel Karakaş   -  Bağlantı 27 Haziran 2022, 00:24

Çivril Usak’a daha yakın.Buharkent-Denizli yaklaşık 40 km.Kanaatimce ilçe sınırları çok garip.

Muhterem   -  Bağlantı 25 Haziran 2022, 23:53

Çivril merkez ilçeler hariç Denizli’nin en büyük ilçesidir. İl olacaksa acıpayam dan önce Çivril in olması gerekir. Denizli’ye 90 km uzaklığı vardır. Bilginize…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı