REKLAMI GEÇ

İş insanı, esnaf ve vatandaşa uyarı: Valiyim diye yardım isteyenleri polise bildirin

İş insanı, esnaf ve vatandaşa uyarı: Valiyim diye yardım isteyenleri polise bildirin

Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in ismini kullanarak iş insanı, esnaf ve vatandaşları arayıp, “Kovit-19 yardımı topluyoruz, solunum cihazı alacağız” bahaneleriyle para isteyen dolandırıcılar arttı. Valilik “Sakın inanmayın” diye uyardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2020 Salı, 15:27

Denizli Valiliği’nden yapılan ‘dolandırıcılık’ uyarılarına bir yenisi daha eklendi. Valilik, Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in adını kullanarak dolandırıcılık yapıldığı konusunda vatandaşları uyardı.

Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Son zamanlarda art niyetli kişiler tarafından Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in adı kullanılarak; iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın ev, iş veya cep telefonlarından arandıkları, Covid-19 yardımı, solunum cihazı parası ve buna benzer bahanelerle Valiliğimiz adına bağış veya yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunarak dolandırıcılık teşebbüsleri tespit edilmiştir” denildi.

Valiliğin hiçbir zaman bu şekilde para toplamayacağının vatandaşlar tarafından bilinmesi gerektiğini belirten açıklamada şu uyarılar bulunuyor:
“Denizli Valiliği’nin veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımız, iş adamlarımız ve esnafımızdan; telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi bulunmamaktadır.”

Açıklamada, bu gibi durumlarla karşılaşan vatandaşların polisi araması istendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı