REKLAMI GEÇ

İstanbul’un tozunu attıran Denizlili ünlüler

İstanbul’un tozunu attıran Denizlili ünlüler

Her gün televizyonda radyoda, dergilerde sık sık gördüğümüz Denizlili ünlüleri sizler için derledik. İşte Türkiye’ye mâl olmuş o ünlüler…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2021 Pazar, 09:30

SEZEN AKSU
Asıl adı Fatma Sezen Yıldırım olan sanatçı 1954’de Sarayköy’de dünyaya geldi. Sezen Aksu eserleriyle Türk pop müziğine yön vermiştir.


SILA GENÇOĞLU
Özel hayatıyla ve şarkılarıyla adından sıkça söz ettiren Sıla Gençoğlu 1980 yılında Acıpayam’da doğdu. Ünlü şarkıcı İlkokulu Denizli’de okudu.

OSMAN SINAV
1956 yılında Burdur Yeşilyuva Mahallesi’nde dünyaya gelen Osman Sınav 1985 yılında İstanbul Devler Güzel Sanatlar Akademesi’nde eğitim aldı. Sınav Türkiye’nin en güçlü yapımcılarından biri oldu.

TUBA ÜNSAL
Güzellik yarışmasında derece alan ve oyunculuk yapan Tuba Ünsal 1981 yılında Denizli’de doğdu. Babası memur olan Tuba Ünsal ilkokula kadar Denizli’de yaşadı.

MERT YAZICIOĞLU
1993 yılında İstanbul’da doğan Mert Yazıcıoğlu’nun babası Denizlilidir. Yazıoğlu son günelrde oynadığı Aşk101 dizisiyle dikkatleri üzerine çekti.


DEMET AKBAĞ
Denizli’de 1959 yılında doğan Demet Akbağ 13 yaşında kadar Denizli’de yaşadı. Akbağ’ın dedesi o dönemde Denizli’de ceza hakimliği yaptı. Anne ve babasının 13 yaşındayken ayrılması nedeniyle 1972’de anne ve anneannesiyle birlikte İstanbul’a taşındı.


UĞUR YILDIRAN
1981 doğumlu Çukur dizisinin Kemal’i Uğur Yıldıran da Acıpayamlı. Jimnastik bölümü mezunu olan Yıldıran, Eurovision yarışmasında Hadise’nin dansçılarından biriydi. Genç oyuncu son olarak Çukur dizisinde rol almıştı.


MUSTAFA YILDIRAN
1980 doğumlu Mustafa Yıldıran, Uğur Yıldıran’ın ağabeyi. Söz dizisinde Ali Haydar karakterine hayat veren Yıldıran, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun.


EBRU AKEL
1976 İzmir’de dünyaya gelen Ebru Akel’in babası Sarayköylüdür. Akel 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale bölümünden mezun.


RIZA ESENDEMİR
1979 doğumlu radyocu Rıza Esendemir Denizli’de dünyaya geldi. Radyocu ve aranjör olarak adını duyuran Rıza Esendemir, radyoculuğa 11 yaşındayken Denizli’de başladı. 1997 yılında Best FM’de A-Rıza Show adlı program ile dinleyiciler karşısına çıktı. Esendemir bir dönem İrem Derici ile dünya evine girip kısa süre sonra boşandı.


MELEK MOSSO
1988 doğumlu Melek Mosso aslen Denizlili. Uzun yıllar müzik öğretmenliği yapan Mosso’nun çocukluğu Denizli’de geçti. Mosso, yaptığı cover şarkılar ile sık sık gündeme geliyor.


CAN BOZOK (NO.1)
1988 doğumlu Can Bozok Merkezefendi’de dünyaya geldi. Denizli’de doğup büyüyen Bozok, kendi ifadesi ile 5 okuldan kovuldu. Bozok eğitim hayatını bırakıp rap müziğe merak sardı. No.1 olarak bilinen genç repçi kendisi gibi Denizlili olan Melek Mosso ile birlikte Çukur dizisi için ‘Hiç ışık yok’ şarkısını seslendirdi.


AYSEL GÜREL
1929 doğumlu besteci ve söz yazarı Aysel Gürel Sarayköy’de dünyaya gözlerini açtı. Hala severek dinlediğimiz bir çok şarkı da onun imzası var. Müjde Ar’ın annesi olan Gürel 2008’de hayata gözlerini yumdu.


DUYGU ÇETİNKAYA
Oyuncu ve sunucu olan Duygu Çetinkaya 1989’da Denizli’de dünyaya geldi. Denizlili ailenin kızı olan Çetinkaya bir çok yapımda yer aldı. Çetinkaya 2013 yılında Survivor Ünlülüler-Gönüllüler yarışmasında dikkat çeken bir yarışmacı oldu.


BULUT ARAS
Deli Yürek diziyle hafızalarda yer edinen Bulut Aras 1953 yılında Denizli’de doğdu. Denizli Ticaret Lisesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Ticari İlimler Akademesi’ni bitirdi. Ayrıca Bulut Aras, Türkan Şoray ile oynadığı Sultan filmiyle de hafızalarımıza kazındı.


SERPİL ADA- ŞENİZ ÇETİN
İkisi de oyunculuk yapan ikiz kardeşler Denizlili. Serpil Ada şimdilerde Zemheri dizisinde Banu karakterine can veriyor. İkizi Şeniz Çetin ise Çarpışma dizisinde Bahar karakteriyle dikkatleri üzerine çekmişti.


DENİZ BARUT
Sevilen oyuncu Deniz Barut 1993’de Denizli’de dünyaya geldi. Oyuncu olan Barut reyting rekorları kıran birçok dizide yer aldı. Deniz Barut en son Avlu dizinde Melis karakterine hayat verdi.


CENK TOSUN
1991 doğumlu başaralı futbolcu Cenk Tosun aslen Bozkurtlu. Forvet oyuncu Tosun şimdilerde Everton forması giyiyor.


MEHMET ÇİLİNGİROĞLU
1970 doğumlu Doktor Mehmet Çilingiroğlu Denizli’de dünyaya geldi. Çilingiroğlu yaptığı açıklamalarla son günlerde sık sık gündem yarattı.


SUAT SUNGUR
Oyuncu Suat Sungur 1961’de Çivril’de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü Mezunu olan Sungur uzun yıllar Devekuşu Kabare’de çalıştı.

Yorumlar

Sermet Gencüse   -  Bağlantı 10 Şubat 2024, 04:29

Settar Tanrıöğen ve Tekin Akmansoy’u unutmuşsunuz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı