REKLAMI GEÇ

İtfaiyeden ters dönen otomobilde sıkışan sürücüye ‘hayat eli’

İtfaiyeden ters dönen otomobilde sıkışan sürücüye ‘hayat eli’

Güzelpınar’da takla atıp tahliye kanalına ters kapaklanan otomobilin sürücüsü itfaiyenin yoğun mücadelesiyle hayata tutundu. Sürücü, itfaiyenin uzattığı elle yaşama tutunurken, Denizli Büyükşehir İtfaiyesi kaza kırım ekipleri 2020’de 507 olaya müdahale etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2021 Çarşamba, 12:43

Pamukkale’nin kırsal Güzelpınar Mahallesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, yol kenarındaki tahliye kanalına ters kapaklandı. Sürücü, ters dönen ve kağıt gibi ezilen otomobilin içinde sıkıştı. Bölgeye gelen Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı kaza kırım ekibi, otomobil içinde sıkışan yaralı sürücüyü kurtarmak için çalışma başlattı.

Ekipler, sürücüyü sıkıştığı yerden kurtarmak için yoğun çaba gösterdi. Zamanla yarışan itfaiye ekipleri, hurdaya dönen otomobilin içinden sürücüyü kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralı sürücü, ekiplerin mücadelesi sonucu kısa sürede hastaneye yetiştirilerek tedavi altına alındı.

İTFAİYE HER ALANDA HAYAT KURTARMADA
Geçmiş yıllarda yangın söndürme operasyonlarına katılan itfaiyenin çalışma alanı oldukça genişledi. İtfaiye ekipleri, vatandaşların ve diğer canlıların yardımına her alanda koşuyor.

Denizli Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, trafik kazaları başta olmak üzere her türlü kurtarma operasyonunda etkin görev yürütüyor. Ekipler özellikle kentte meydana gelen trafik kazalarında araç içinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak kıyasıya mücadele ediyor.

İtfaiye ekipleri ayrıca, mahsur kalan hayvanların da kurtarılması için gelen tüm ihbarları değerlendirip can dostlarını kurtarmak için tüm imkanlarını seferber ediyor. Yangınlarda alevlerin içine dalan ekipler, dumandan etkilenen vatandaşları da kurtarmak için gerekirse kendi canlarını hiçe sayıyor.

2020’DE 7 BİN 18 OLAYA MÜDAHALE ETTİLER
2020 yılında 2 bin 321 kurtarma operasyonu gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri 507 de trafik kazası olmak üzere toplam 7 bin 18 olayda önemli rol oynadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı