REKLAMI GEÇ

İttifak kontenjanından milletvekili olan Ün’den, ölüme ‘ayrımcı’ yaklaşım

İttifak kontenjanından milletvekili olan Ün’den, ölüme ‘ayrımcı’ yaklaşım

Millet ittifakı oluşumu sonrası Denizli’nin CHP listelerinden meclise gönderdiği Gelecek-Saadetli milletvekili Selma Silkin Ün, ayrımcı paylaşımıyla gündemde. Tüm dünya İsrail’in hastane saldırısını kınarken, Ün’ün kıyafet üzerinden siyaset yapma girişimi tepki topladı. Paylaşıma Gelecek Partisi de tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2023 Perşembe, 11:12

İsrail-Filistin savaşında insanlığa sığmayan en ağır saldırıyı İsrail yaptı. Hastane bombalayarak 500’ün üzerinde insanın ölmesine neden olan İsrail’e tüm dünyadan tepki yağdı. Ülkemizde de 3 gün yas ilan edildi.

Çoğu insan İsrail’i kınayıp tepkisini gösterirken, Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ün paylaşımı dikkat çekti. Vekil, bir Alman vatandaşının ilk Filistin saldırısında öldüğüne dair bilgilere ve paylaşımlara atıf yaptı.

İsrail’e tepkisini dile getiren vekil Ün, paylaşımının bir bölümünde mevtaların yaşam şekillerine dikkat çekerek ayrımcılık içeren bir dil kullandı:

“Gündelik kıyafeti iç çamaşırı türevi olan birinin kamyonet kasasındaki görüntüsü üzerinden dünyayı ayağa kaldıranlar…” ifadesi büyük tepki çekti.

PARTİDEN TEPKİ
Bu ifadelere partiden de açıklama geldi. Paylaşımdan bir gün sonra Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, sosyal medya hesabından parti programını anımsatan bir açıklama yaptı. Özcan isim vermedi ama açıklamasında Ün’ü hedef aldığı anlaşılıyor:

“İnsan onurunu korumanın ve yüceltmenin temel şartı; Mağdur kim olursa olsun, Hangi kıyafeti giyerse giysin, Hangi dine ve mezhebe sahip olursa olsun, Hangi yaşam biçimini tercih ederse etsin, yaşadığı her mağduriyette amasız ve fakatsız yanında olmaktır”

HALK TEPKİLERİ
X’te (Twitter) yapılan paylaşıma çok sayıda kullanıcı tepki gösterdi. Bazı kullanıcılar Ün’e, “insanlar kıyafetine göre mi öldürülmeli?” diye sordu. Paylaşımın insanlık dışı olduğunu söyleyen kullanıcıların sayısı da hayli fazla. Aynı paylaşımın altında vekilin CHP listelerinden meclise gitmesi eleştirildi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu etiketlenerek, “Eserinle gurur duy Kılıçdaroğlu” tepkisi gösterildi.

Milletvekili Ün, paylaşımı 18 Ekim’de yaptı. 3 milyona yakın görüntülenen paylaşımda 4 binin üzerinde beğeni 700’den fazla da yorum var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı