REKLAMI GEÇ

İYİ Parti ile CHP milletvekilleri birbirine girdi: “Tipitip” polemiği

İYİ Parti ile CHP milletvekilleri birbirine girdi: “Tipitip” polemiği

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Denizli mitingi sonrası yaşanan tartışmalar hız kesmiyor. Özel’in Denizli’de İYİ Partililerden oy istemesine tepki gösteren İyi Parti Büyükşehir Başkan Adayı ve Milletvekili Yasin Öztürk, “Tipitip” diye hitap etti. Bu ifadeye Milletvekilleri Karaca ve Arpacı tepki gösterdi. Öztürk, geçmişi hatırlatarak cevap verdi: “Siyasi nezaketsizlik sizin yaptığınızdır!”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2024 Pazar, 16:13

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Denizli mitinginin yankıları sürüyor. Özel’in Denizli’de İYİ Partililerden oy istemesi tepkilerin odağını oluşturdu. Özel’in en çok hem, “Bağrımıza taş bastık, İyi Parti’ye oy verdiğimiz için ağladık” demesi, hem de İYİ Partililerden oy istemesi tepki çekti.
İyi Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili Yasin Öztürk, X hesabından Özel’i etiketleyerek tepki gösterdi. Mesajında “Ulan Tipitip” ifadesini kullanan Öztürk’e CHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ile CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı tepki gösterdi.

ARPACI: SÖZLERİNİZİ İADE EDİYORUM
Geçmişte satılan bir sakız markası olan Tipitip üzerinden polemik başladı. Arpacı sert bir cevap vererek, “Sözleri size iade ediyorum” dedi, şunları söyledi:
“Sayın İyi Parti Denizli Milletvekili, öncelikle sizi temiz bir üslup ile konuşmaya davet ediyorum. Zira hem bulunduğunuz makamın hem de Denizli’mizin seviyesini hayli aşağılara çeken bir açıklama yapmışsınız.
Bu açıklamanızla bile Büyükşehir Belediye Başkanı olamayacağınızı zaten ortaya koymuşsunuz.
Unutmuşsunuz, hatırlatalım! CHP’nin Türkiye demokrasisine inancı, adalet mücadelesi, siyasi dayanışma kültürü olmasa partinizin yerinde yeller eser, bırakın katip olmayı, bugün vekil olamazdınız!
Cumhuriyetin kurucusu olan partimizin Genel Başkanı Özgür Özel için kullanmış olduğunuz seviyesiz sözleri size iade ediyorum.”

KARACA İSİM VERMEDEN ÖZÜR İSTEDİ
Polemiği TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da katıldı. Karaca, isim vermediği mesajında Öztürk’ü özür dilemeye davet etti:
“Siyaset nezaket gerektirir. Ama her şeyden önce ahde vefa gerektirir. Eğer nezaket ve vefa duygusunu kaybetmişse toplumun güvenini çoktan yitirmiştir.
İşte tam da bu nedenle Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e hadsizce saldırdığını biliyoruz.
Birazcık vefanın, siyasi nezaketin kırıntısı varsa çıkar Genel Başkanımızdan özür dilersin.”

ÖZTÜRK’TEN ARPACI’YA CEVAP
İyi Partili Yasin Öztürk, Arpacı’nın X paylaşımına cevap verdi. Siyasi nezaket üzerinden cevap veren Öztürk, Arpacı’ya geçmişi hatırlattı fakat, “Sen tombaladan çıkmıştın, pardon” diyerek takıldı. Öztürk şunları söyledi:
Sayın beyefendi
Açıklamamı tane tane hazımsa
-Atatürk üzerinden siyaset dersi almak istersen önce DEM’lenmeyi bırakacaksınız.Siz Atatürk’ün çizgisinden sapmışsınız.
Apo sevicileriyle iş tutan bugünkü CHP, Belediye başkanlıkları uğruna sapkınlaşmıştır.
-TİP,Memleket Partisi aday çıkardığında niye aday çıkarıyorlar diyebildin mi?
-Parti Logondan seçime giren Gelecek,Deva,DP,Saadet Partisi aday çıkarırken 🤔ne diyebildi GBaşkanın?
-Yeniden Refah,BBP aday çıkarırken demokrasi havarisi say alkış tut, biz aday çıkarınca kaybediyoruz diye ağlayıp sızlanacaksınız!!
Gbaşkanına bu hitabı yapan ilk ben değilim(gerçi siyasi hafızan tazedir senin,daha dün tombaladan çıkmıştın pardon)
Kendi seçmenine güveneceksin önce,
Yoksa Patlıcan tarlasında işiniz ne ❗️
Siyasi nezaketsizlik,
Siyasi Ahlaksızlık budur,
Kendinizden utanın
Yıllardır bu yaklaşımınızla kaybettirdiniz,
yine kaybedeceksiniz.”

Arpacı’nın paylaşımı:

Karaca’nın Paylaşımı:

Öztürk’ün Arpacı’ya yanıtı:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı