REKLAMI GEÇ

Kale’de vatandaşlara traktör eğitimi

Kale’de vatandaşlara traktör eğitimi

Kale’de traktör ve motosiklet sürücülerine yönelik reflektör, kabin ve kask kullanımı konularında eğitim verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2021 Cuma, 10:34

Kale’de Mart ayından itibaren başlayıp yıl boyunca devam edecek olan “Reflektör Tak, Hayata Işık Yak”, “Traktörün Ters Dönmesin, Nefesin Kesilmesin” ve “Bir Kask Bir Hayattır, Bir Hayat Her Şeydir” sloganları ile gerçekleştirilecek olan projeleri trafik eğitim semineri ile başladı.

Proje kapsamında Kale Kaymakam Vekili Abdulkadir Şahin başkanlığında, Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, İlçe Jandarma Komutanı Jardarma Teğmen Muhammet Yasin Arkalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, Ziraat Odası Başkanı Halil Saygın ve mahalle muhtarlarının katılımıyla Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından Trafik Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

Timler tarafından özellikle traktör ve motosiklet karıştığı kazalarda traktörler için güvenlik çerçevesi ve kabinin motosikletler için ise kask takmanın önemi üzerinde duruldu.
Traktörlerin karıştığı kazalarda birçok kişinin traktörlerde güvenlik çerçevesi bulunmamasından, bulunanların ise bazı traktör sürücüleri tarafından sökülmesi veya indirilmesiyle traktörün kaza anında ters dönmesi, motosiklet sürücü ve yolcularında ise kask bulunmaması nedeniyle hayatlarını kaybettiği vurgulandı, örnek olaylara yer verildi.

Kale Kaymakam Vekili Aldulkadir Şahin, yaptığı konuşmasında trafik kazalarının alınacak tedbirler ile önlenebilir kazalar arasında yer aldığını belirterek, “Çalışan ve üreten çiftçilerimizin alınması gereken basit tedbirlerin ihmali nedeniyle hayatlarını kaybetmeleri veya yaralanmaları bizleri üzüyor” dedi.

Seminer sonunda kura ile belirlenen çiftçilere Kale Ziraat Odası Başkanlığı tarafından temin edilen reflektörler hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı