REKLAMI GEÇ

Kamu çalışanları 12 Ocak’ta iş bırakma kararı aldı

Kamu çalışanları 12 Ocak’ta iş bırakma kararı aldı

Kamu konfederasyonları açıklanan memur maaş zamlarına tepkilerini iş bırakarak gösterecek. 7 konfederasyonunun katılımı ile oluşturulan Kamu Konfederasyonları Platformu 12 Ocak günü iş bırakma kararı aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2023 Pazartesi, 17:01

Kamu Konfederasyonları Platformu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile eylem kararını açıkladı. Kamu Konfederasyonları Platformu açıklamayı Birleşik Kamu İş İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptı.

Aydoğan, 7 farklı konfederasyonun eylem birlikteliği ile oluşan Kamu Konfederasyonları Platformu olarak 3 ve 4 Ocak’ta açıklanan memur zammı ve içinde bulunulan ekonomik duruma karşı seslerini yükseltme kararı aldıklarını söyledi.

Aydoğan, “Cumhurbaşkanının önce yüzde 25 oranında açıkladığı sonra danışıklı bir şekilde yandaş sendikanın göklere çıkardığı maaş zammını ulufe dağıtırcasına yüzde 30 yapmışlardır. Sadaka niteliğindeki bu komik rakamın müjde olarak sunulması da kamu emekçilerini ayrıca üzmüştür. İçerisinde bulunduğumuz dönemde doğruları söylemeyen TÜİK verileriyle bile enflasyonun en az yüzde 78 oranında gerçekleştiğini biliyoruz. Yani altı aylık zammın en az yüzde 78 oranında olması gerekirdi” dedi.

Arkalarında iktidar gücü, siyasi partiler olmadığını, bağımsız sendikacılık yapmaya çalıştıklarını anlatan Aydoğan, “Bizler bu devletin onurlu kamu çalışanlarıyız, anayasa kurallarına göre alın teriyle devlete katkı sağlamaya çalışan memurlarız. Tek gücümüz çalıştığımız iş yerinde iş bırakmaktır. 12 Ocak 2023 Perşembe günü tüm Türkiye’de tüm üyelerimizle çalıştığımız alanlarda iş bırakma kararı aldık. 12 Ocak’ta üretimden gelen gücümüzle tüm Türkiye’de alanlarda olacağız. İş bırakma kararımız hükümete uyarı niteliği taşımaktadır. Herhangi bir çözüm üretilmezse ileriki süreçte farklı eylem yollarına gideceğiz” dedi.

Aydoğan, perşembe günü saat 12.00’da iş bırakma eylemine katılan emekçiler ve sendika üyeleriyle birlikte Çınar Meydanı’nda basın açıklamamızı yapacaklarını da duyurdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı