REKLAMI GEÇ

Kar beklentisi jandarmayı harekete geçirdi

Kar beklentisi jandarmayı harekete geçirdi

Meteoroloji Müdürlüğü’nün yakın süreçte il genelinde kar yağışının etkili olacağı yönündeki tahmini jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Beklenen kar öncesi jandarma trafik timleri il genelinde eş zamanlı olarak kış lastiği denetimi yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2021 Cuma, 11:12

Ticari amaçla yük ve eşya taşımacılığı yapan araçların 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğunu denetleyen jandarma trafik timleri, aynı zamanda lastiklerin diş derinliklerinin mevzuata uygunluğunu da kontrol etti.

Yolla teması sağlayan tek unsurun lastikler olduğunu belirten jandarma yetkilileri, kış lastiklerinin standart lastiklere oranla %40-%50 daha verimli yol tutuşu sağladığını, diğer lastiklere göre şok uygulamalarda yön tutmada, durma mesafesinde, kaygan zeminde, karda, yağmurda çok büyük avantajlar sağladığını, bu sebeple lastiklerin öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların trafikteki güvenliğinin sağlanması amacıyla bu tür uygulamaların devam edeceğini belirten jandarma yetkilileri, sürücülere kış lastiği kurallarına uymalarını tavsiye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı