REKLAMI GEÇ

Karayolları işçilerinin maaş isyanı

Karayolları işçilerinin maaş isyanı

Denizli’de karayollarında bakım ve onarım işlerinde çalışan 87 işçi üç aydır maaşlarını alamadı. İşçiler “Bitik durumdayız. Eve ekmek götüremez olduk” olduk diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2020 Pazartesi, 11:30

Denizli’de Karayolları 27’nci Şube Şefliği’nde görevli bakım ve onarım işçileri üç aydır maaşlarını alamıyor. Taşeron bir firmanın personeli olan işçiler, hem firma yetkililerine hem de şefliğin bağlığı olduğu Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü’ne ulaştıklarını ama bir sonuç alamadıklarını söyledi.

DÜZENSİZLİK DAHA ÖNCE DE OLMUŞ
İşçi temsilcisi olarak belirlenen Hüseyin Yıldan taşeron firmanın Ankara merkezli bir şirket olduğunu belirterek, “Daha önce de maaşlarımızda düzensizlikler olmuştu. Şimdi üç aydır maaş alamıyoruz. Bitik durumdayız. Yardıma muhtaç hale geldik” dedi.

ASGARİ ÜCRET ALIYORLAR
Çalışanların büyük bölümünün asgari ücret aldığını anlatan Yıldan, “En son Ocak ayının maaşını alabildik. Şirket yetkilileri ödenek alamadıklarını bu nedenle ödeme yapamadıklarını söylüyor. Bölge Müdürlüğü ise genel müdürlüğün kendilerine bütçe göndermediğini bu nedenle firmaya ödeme yapamadıklarını ifade ediyor. Bizim günahımız ne? İşimizin başındayız, çalışmaya devam ediyoruz. Defalarca tarih verdiler ama ödeme yapmadılar” diye konuştu.

Yıldan, firmanın Muğla ve Aydın’da da çalışanları olduğunu onların da maaşlarını alamadıklarını belirterek, “Çevre illerdeki çalışan arkadaşlarımız ile birlikte 200 işçi aylardır maaş almıyor. Böyle zor bir dönemde bizi ortada bıraktılar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı