REKLAMI GEÇ

Kıdem tazminatı biçilecek

Kıdem tazminatı biçilecek

TBMM’ye sunulan torba yasa içinde yer alan ve ‘kıdem tazminatı düzenlemesi’ olarak bilinen yasaya Denizli Tüm İşçi Hakları Derneği Başkanı Halis Özkan’dan tepki geldi. Özkan, sendika ve işçi derneklerini yasaya karşı koymaya çağırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2020 Cuma, 15:04

Tüm İşçi Hakları Derneği Başkanı Halis Özkan, yazılı açıklama yaptı. Tasarının yasalaşması durumunda 3 önemli konuda hak kayıpları olacağını söyleyen Özkan, “Bir; 25 yaşın altındaki ve 50 yaşın üstündeki işçilerin kıdem tazminatı bütünüyle tehdit altında.
İki; Tam zamanlı veya tam süreli çalışan işçilerin kısmî zamanlı veya kısmî süreli işe geçmeleri durumunda kıdem tazminatları aşağı çekiliyor, başka deyişle biçiliyor.
Üç; 25 yaşın altındaki genç işçilerin yaşlılıktan veya malullükten emekli olma hakkı zorlaştırılmaktadır” dedi.

“Zaman dar” diyen Özkan, şunları söyledi:
“Ak Parti Hükümetinin ve Hükümet ortağı MHP’nin uyarılması için sendikaların ve İşçi Derneklerinin harekete geçmesi günün yakıcı görevidir.
– İşçilerin hukukuna yönelik bu son girişimle ilgili olarak yazılı ve sözlü basını, internet sitelerini, sosyal medyayı her gün bilgilendireceğiz.
– Başkentte, illerde ve ilçelerde sendika ziyaretleri yaparak durumu ve yakıcı görevi anlatacağız. Özellikle sanayi kentlerindeki tüm siyasi parti ve Demokratik Kitle Örgütlerini bilgilendirecek ve ortak çalışmaya davet ediyoruz.
Bütün bu çalışmalarda yasa önerisinin istihdamı korumaya yönelik hükümlerini hedef almaksızın, ilgili bölümlerde çözüm olarak belirttiğimiz yapıcı önerilerin yasaya eklenmesini talep ediyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı