REKLAMI GEÇ

Korona karantinaları KYK yurtlarında olacak

Korona karantinaları KYK yurtlarında olacak

İl Pandemi Kurulu, Vali Hasan Karahan başkanlığında bir araya geldi. Hastanede kalması gerekmeyen, ancak önlem amacıyla evlerine de gönderilemeyecek konumda olanlar için yeni karar alan kurul, karantina bölgesi olarak KYK yurtları olarak belirledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2020 Pazartesi, 17:14

İl Pandemi Kurulu, koronavirüs önlemleri kapsamında yeni kararlar almak üzere Vali Hasan Karahan başkanlığında bir araya geldi. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Sağlık Müdürü Berna Öztürk ve ilgili dairelerin yöneticileri katıldı.

KYK YURTLARI KARANTİNA MERKEZİ OLDU
İl Pandemi Kurulu, kesin veya olası Covid-19 tanılı, hastanede yatış gerektirmeyen ancak evinde izole olması uygun görülmeyen hastaların takiplerinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü KYK’ya bağlı öğrenci yurtlarında yapılmasına karar verdi.

Hastaların hastaneden yurtlara transferleri Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak, transferler sırasında 1 sağlık personeli görevlendirilecek. Hastaların, hastanelerin enfeksiyon kontrol komitelerince belirlenmiş olan kişisel koruyucu ekipman kullanması sağlanarak ve oturma düzeni belirlenerek taşınmaları sağlanacak.

Yurtlarda karantina altına alınanlar yemek ihtiyaçları Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Sağlık Müdürlüğü ise buralarda sağlık personeli görevlendirecek, yurtlarda çalışan tüm personele kişisel koruyucu ekipman temin edecek.

İl Pandemi Kurulu, Pamukkale Üniversitesi Merkez Laboratuvarı tarafından yapılan testlerin de 24 saati geçmeyecek şekilde sonuçlandırılması için gerekli önlemler alınacak.

İl Pandemi Kurulu ayrıca pazaryerlerinde sabit ve sürekli pazar uygulamasına geçilmesine ve denetimlerin sıklaştırılmasına da karar verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı