REKLAMI GEÇ

Kosovalı Türk Eğitimciler Denizli’de

Kosovalı Türk Eğitimciler Denizli’de

Dost ve Kardeş ülke Kosova Cumhuriyeti’nden 14 kişiden oluşan eğitimci ve idareci heyet Denizli Türk Ocakları’nın davetlisi olarak Denizli’ye geldi. Kosova Heyeti 10-16 Temmuz tarihleri arasında Denizli’de bir dizi görüşme, seminer ve gezi programlarına katılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2021 Perşembe, 11:12

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Pamukkale Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ziyaretlerinde bulunacak olan Kosova Heyeti, Denizli Balkan Türkleri Derneği organizesi ile Göçmen kasabası olan Bozkurt’u ve Buldan Belediyesi’nin organizesi ile Buldan’ı ziyaret edecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından salgın süreci ve sonrası eğitimde geliştirilen yeni uygulamalar, mesleki eğitim ve Türk Dili Eğitimi hakkında seminer verilecek, okul ziyaretlerinde bulunulacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekipleri ve Konservatuarı ile de görüşecek olan heyetin başkanlığını yapan Agnesa Raşit Globoder, “Bizi anavatan Türkiye’ye davet eden Denizli Türk Ocaklarına ve Başkan Prof. Dr. Turgut Tok hocamıza, bizi burada misafir eden Denizli Valisi Sayın Ali Fuat Atik’e, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a, Pamukkale Belediye başkanı Avni Örki’ye, Merkezefendi Belediye başkanı Şeniz Doğan’a, Buldan Belediye başkanı Mustafa Şevik’e, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’ye, Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği’ye, İl Kültür Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol’a, Denizli Balkan Göçmenleri Derneği’ne, Bozkurtlu muhacirlere ve tüm Denizlililer’e gösterdikleri yakın ilgi ve samimiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Denizli’de kendimizi evimizde hissettik, Anavatan Türkiye’nin gücünü ve desteğini gördük. Bizler Kosova’da Türk Dili bayrağımızı daha güçlü biçimde savunacağız” dedi.

Denizli Türk Ocakları Şube Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, “Balkanlar ve Kosova Türk Dili’ne hiçbir zaman elveda demedi, Denizli Türk Ocakları olarak, Türk Dili ve kültürünü Kosova’da yaşatan, öğreten Kosovalı Türk öğretmenlerimizi ilimizde ağırlamaktan mutluyuz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı