REKLAMI GEÇ

Kovid-19 ölümünü duyuran belediye başkanı yine uyardı

Kovid-19 ölümünü duyuran belediye başkanı yine uyardı

Kovid-19 ölümünü belediyenin sosyal medya hesabından duyuran Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, bu haberden 12 saat önce sosyal medyadan halka seslenip önemli çağrılar yaptı. Şevkan durumun ciddi olduğunu söyleyip üstüne basa basa “sokağa çıkmayın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2020 Salı, 13:29

Bugün koronavirüsten kaynaklı ölümün üzerine gözlerin çevrildiği Acıpayam’da Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, halka yine seslendi. Ölüm haberini duyurmadan 12 saat önce sosyal medya hesabından video paylaşan Şevkan, “Bir yoğun bakımda kovid hastası olduğunu belirtip, “Şüpheliler de var” dedi.

FELAKETİN FARKINDA DEĞİLİZ

“Bir başkan olarak değil, hekim bir kardeşiniz olarak sesleniyorum” diyen Şevkan, “Koronavirüs salgını ne yazık ki artarak devam ediyor. Bizler henüz bu felaketin farkında değiliz, bu felaketten kurtulmanın tek yolu; birbirimizden uzak kalmak ve evlerimizden çıkmamaktır. Ne olursunuz, bir hafta olsun evimizde kalalım. İş yerlerimiz açık kaldıkça bu salgından kurtulmamız mümkün değildir. İş yerlerini kapatıp bu hassasiyeti gösteren kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sanayi çalışanlarımız ve çarşı esnafımız, kendileri tehlike içindeler. Ayrıca siz esnaf kardeşlerim, evlerinize, çocuklarınıza, torunlarınıza, eşlerinize, anne ve babalarınıza bu mikrobu kendi elinizle götürmektesiniz. Şu bilmenizi isterim; bile bile azraili davet ediyoruz. Kıymetli Acıpalamlılar, açık işyeri sahipleri bu durumun bilincinde olmayabilirler, lütfen sizler alışveriş dahil olmamak üzere çok gerekmedikçe dükkanlara gitmeyin, çarşıya çıkmayın” dedi.

ESNAFA: ÇEK SENET HESABI YAPARKEN,KENDİMİZİ  YOĞUN BAKIMDA BULABİLİRİZ

Şevkan esnafa da seslenerek, “Dükkanlarını açan esnaf kardeşlerim, kredi, çek, senet,  sorunlarınız var bunu biliyorum. Bu nedenle böyle davranıyorsunuz onu da biliyorum. Devletimiz yakın bir süreçte inşallah bir müjde verir. Biz çek ve senetlerimizin hesabını yaparken, yarın bir gün yoğun bakımlara düşmeyeceğimizin garantisi yok. Evimizde kalıp birbirimizden uzak kalırsak bu felaketi hep birlikte yenebiliriz. Olayın büyüklüğünü anlatabilmek için daha neler söyleyebilirim bilmiyorum. Doktorların uykusu kaçıyor, bizler uyumuyoruz, uyusak bile kabus dolu bir uyku oluyor” dedi.

ACIPAYAM O KADAR RAHAT VE TEMİZ DEĞİL

Şevkan konuşmasında dikkat çeken mesajlar verirken şunları söyledi:

“Belki yakında doktorlar ve hemşirelerimiz bin merkeze toplanıp karantina uygulanıp, işlerine de oradan gidip gelecekler. Evlerine gidip çocuklarını bile göremeyecekler. Önlenemezse cenazelerimizin bile yüzünü son kez göremeyeceğiz.

İlçemizde bir pozitif olgu, yoğun bakımdadır. Şüpheli vakalarımız var yeni Acıpayam o kadar rahat ve temiz değil. Her birimiz bu virüsü taşıyor olabiliriz. Gençlerimiz ve çocuklarımız her ne kadar az hastalansalar da büyükleri için taşıyıcıdırlar ve tehlikelidirler. Bu günlerde bankalarımızı son derece tehlikeli görüyorum. Yığılan insanlar iki metrelik mesafeyi göz ardı etmiş, her biri tehlike saçıyor. Bu mikrop, ağız, burun ve gözden geçer. Bilim insanları sindirim sisteminde de etkili olduğunu ortaya koydu. Bu nedenle yiyecek ve içeceklerimize de dikkat etmeliyiz.”

Yorumlar

orhan   -  Bağlantı 1 Nisan 2020, 08:48

madem kimse evden cıkmasın diyorsunuz sokaga cıkma yasagı ilan edersiniz vakit gecmeden millete yardım yaparsınız bu iş fazla büyümeden vakit gecmeden bu işi en az kayıpla bitiririz

Sedat   -  Bağlantı 31 Mart 2020, 20:43

İyi diyorsun başkan ama karantina almanız gerek bir hafta kimse çıkmasın herkezin ihtiyacı var ama ölüler işe yaramaz sag kalmamız gerek yetkiler acil yasak getirmesi gerek

ahmetad   -  Bağlantı 31 Mart 2020, 13:33

herbende bizde diyoruz ki,elektrık su gaz parasını,kiramızı,marketi siz ödeyin evde kalalım,evde bize kimse para vermıyor ama faturalar bırıkıyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı