REKLAMI GEÇ

‘Kovitli hastanıza iyi bakarım’ diye günlük 500 TL aldığı iddia edilen hasta bakıcı hakkında şikayet

‘Kovitli hastanıza iyi bakarım’ diye günlük 500 TL aldığı iddia edilen hasta bakıcı hakkında şikayet

Koronavirüs teşhisi konulan ve refakatçi kabul edilmeyen yatağa bağımlı kovit-19 hastalarına ‘iyi bakmak’ için günlük 500 TL aldığı iddia edilen ve isminin Mustafa olduğu öğrenilen hasta bakıcı, Sağlık Müdürlüğü’ne şikayet edildi. Mağdur vatandaş, “4 gün için 2 bin lira aldı, anneme hiç bakmamış. Annem Çarşamba günü vefat etti. Paramı geri istedim vermedi, mağdurum” deyip Sağlık Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi verdi. Hastane yönetiminin olay hakkında inceleme başlattığı öğrenildi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2020 Salı, 09:18

Denizli Devlet Hastanesi’nde görevli Mustafa isimli hasta bakıcının zor durumdaki koronavirüs hastası yakınlarından ‘hastanıza iyi bakarım’ diyerek günlük 500 TL para aldığı iddiası mağdur olduğunu söyleyen vatandaş Emine K.’nin dilekçesi ve yazışmalarıyla ortaya çıktı.

Denizli Haber’e ulaşan Emine K, yaklaşık 2 hafta önce 78 yaşındaki annesi Ayşe K’yi koronavirüs teşhisiyle Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi’ne yatırdıklarını ve tedavisinin başladığını belirtti.

GÜNLÜK 500 TL KARŞILIĞINDA BAKIM İDDİASI
Emine K, “Yatalak olan annemin 2 hafta önce koronavirüs testi pozitif çıktı. Ağırlaşması üzerine Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’ne kaldırıldı. Haliyle annemizle daha iyi ilgilenilmesini istedik. Hasta bakıcıların günlük 500 TL karşılığında gayri resmi olarak hastalarla ilgilendiğini duyduk. Oradan bir tanıdığım vasıtasıyla bir hasta bakıcı ile iletişime geçtim. Bana günlüğü 500 TL karşılığında bakabileceğini ama bundan hastane yönetiminin haberinin olmadığını, gizli olarak yapacağını belirtti. Biz de gözümüz arkada kalmasın diye bunu kabul ettik” diye konuştu.

İSTEDİĞİN YERE ŞİKAYET ET, MESLEĞİMDEN OLURSAM OLAYIM
Hasta bakıcıya 4 gün için toplam 2 bin TL para verdiğini söyleyen Emine K. buna karşılık annesine hiç bakılmadığını iddia etti. Emine K. “Hasta bakıcıyla iletişim halindeydik mesajlaşıyorduk, telefonda konuşuyorduk. Mesajların bazıları bende mevcut. Kendisine bakım için 2 bin TL verdim tanıdık aracılığıyla eline ulaştı. Bunu da mesajda sordum zaten ulaştığını söyledi. Daha sonra da anneme bakmadığını öğrendim. Yanına sadece 1 defa gitmiş. Bunu neden yaptığını sorduğumda yaptığının yasal bir iş olmadığını ve sürekli olarak annemin yanına gidemeyeceğini söyledi. Bu iş için kendisine para verdiğimi ve ilgilenmesini istediğimde bana git istediğin yere beni şikayet et, mesleğimden olursam olayım” dedi.

PARA VERDİK, ANNEMİZE BAKMADI
Kanuni olmamasına rağmen, sadece annesinin rahat etmesi için hasta bakıcıya el altından verdiği parayı gözünün görmediğini anlatan Emine K. “Hasta bakıcıların görevi zaten hastalarla ilgilenmek değil mi? Benden parayı aldı, annemin yanına bir kez gitti. Annemizi geçen hafta kaybettik. Bu işin peşini bırakmayacağım. Sağlık Müdürlüğü’ne de dilekçe yazdım ve hasta bakıcıdan şikayetçi oldum” dedi.

Öte yandan dilekçenin hastane yönetimine de ulaştığı ve olayın incelendiği öğrenildi.

Yorumlar

Hasan Sözer   -  Bağlantı 24 Kasım 2020, 22:06

Annem hastanede yatarken bir kişiden bahsetmişti elinde telefon hastaya hiç bakmadı hastaya su bile vermedi hasta öldü demişti

İsimsiz Hasta   -  Bağlantı 24 Kasım 2020, 20:20

Sayin berna hanim hastayim temastan dolayi 14 gun karantinadayim. Butun belirtiler var. Tes icin ariyorum gelecegiz diyip kandiriyorlar. 4 kez aradim halen gelecekler.

Eren 20   -  Bağlantı 24 Kasım 2020, 19:55

Şimdi hastanelere yatan hastalar hakkında yakınlarına düzenli bilgilendirme yapılmalı. Ne yazık ki özellikle şu dönemde hastanelerde sıkıntının büyük olduğunu düşünüyorum.

Aslı   -  Bağlantı 24 Kasım 2020, 18:55

İğrenç yorumları okuyorum mağdur insana bile Salak diyorsunuz ve annesine değer veren bir evlat daha iyi bakılmasını istiyor suçlu birine bile helal diyen var haram lokma dinde buna kul hakkı denir. Sözde Müslümansınız zaten

Azcık Empati   -  Bağlantı 24 Kasım 2020, 15:31

Yaptığı doğru değil Emine Hanımın ama çaresiz durumda annesi iyi olsun diye elinden geleni yapmış bu enayilik değil bence yorumlarınız çok acımasız empati kurun biraz o kadar zor değil inanın…

Haso   -  Bağlantı 24 Kasım 2020, 12:44

Afedersiniz ama: salaklar olmazsa asalaklar nasıl beslenir?

Mehmet ayc   -  Bağlantı 24 Kasım 2020, 11:54

Emine hanim rusvet alnak ta vermek te suç.siz de suclusunuz kanun karsisinda.

fenesi   -  Bağlantı 24 Kasım 2020, 11:54

ddh corbacılarla dolmus grip aşısı bile satıyorlar mıs ,, nerdesin saglık muduru berna hnm ,, uyuyoor mu burokrasi

Bakış Açısı   -  Bağlantı 24 Kasım 2020, 11:28

Paranız batsın.

Kazım Dalarslan   -  Bağlantı 24 Kasım 2020, 11:10

Emine hanımın yaptığı ayıp değilmi sen hasta bakıcıya resmen rüşvet vermişsin helal olsun Mustafa kardeşime memlekette böyle enayiler olduğu sürece

Muhlis   -  Bağlantı 24 Kasım 2020, 10:35

Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Ne diyeceğimi bilemedim…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı