REKLAMI GEÇ

Köy okulu öğretmeninden ‘çocukları salgından koruyacak’ uluslararası proje

Köy okulu öğretmeninden ‘çocukları salgından koruyacak’ uluslararası proje

Sarayköy Sığma İlkokulu öğretmeni Arzu Kabul, AB desteği ile 7 Avrupa ülkesinde başlayacak “Çocuklar ve Sağlık Okuryazarlığı” projesine öncülük etti. Salgın döneminde çocuklara kişisel hijyen ve sağlığı anlatacak projede Arzu öğretmenin, ‘Denizli horozu’ simgeli ‘Horoocan’ karakteri, neşeli videoları ile Avrupalı çocuklarla buluşacak.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2020 Cumartesi, 15:26

Sarayköy Sığma İlkokulu öğretmeni 39 yaşındaki Arzu Kabul öğrenciler için uluslararası bir projeye imza attı. Kabul salgın sürecinde öğrencileri kişisel hijyen ve sağlık konularında bilgilendirmek, bunu hayat boyu bir yaşam biçimi haline getirmeyi amaçlayan bir proje geliştirdi.

ÇOCUKLARDA SAĞLIK OKURYAZARLIĞI
Avrupa Birliği eğitim değişim programı olan eTwinning Projesi olan ‘Health Literacy With Kids’ (Çocuklarda Sağlık Okuryazarlığı) çalışması ile öğrencilerin sağlık okuryazarlığı konusunda bilinç kazandırmayı amaçlıyor. Öğretmen Kabul’un projesi ile öğrenciler dünya standartlarında kişisel sağlık ve hijyen eğitimi alması sağlanacak.

HİJYENİ YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYOR
Proje çerçevesinde; 7 farklı Avrupa ülkesinden öğretmenlerin öğrencileriyle hazırladığı eğitici, aynı zamanda eğlenceli olan videolar ve afişler hazırlanacak. Spor, sağlık hakları, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, kazalardan korunma gibi konular işlenecek. Özellikle salgın dönemi için hazırlanan projede hijyenin öğrenciler için yaşam şekli olması amaçlanıyor.

OKUL DENİZLİ’DE OLUNCA SİMGESİ DE HOROZ OLDU
Her katılıma bir sağlık kahramanı belirleneceğini söyleyen Kabul, Denizli için de horoz simgesini seçtiklerini ve üç boyutlu hale getirip diğer katılımcı olan ülkelere göndereceklerini belirtti.

SALGIN DÖNEMİ İÇİN ÖZEL PROJE
Eylül ayında başlayacak olan eğitim için heyecanlı olduğunu dile getiren amacının öğrencileri sıkmadan sağlıklı yaşamayı ve hijyen kurallarını aşılayacaklarını söyledi, “Salgın sürecinde aklıma böyle bir proje geldi ve bunu daha çok ülkeye yaymak istedim. Çünkü saygından çocuklar da çok etkilendi.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Böyle bir proje hazırladım, belgeledim ve eTwinning’de paylaştım. Farklı ülkelerden birçok öğretmen yoğun ilgi gösterdi. Hepimiz çok heyecanlıyız.

DENİZLİ HOROZU HOROOCAN, KİŞİSEL HİJYENİ ANLATACAK
Eylül ayında başlayacak her ay bir ülke katılımcı olacak. Her katılımcı bir sağlık kahramanı belirleyecek bizimki Denizli Horozu oldu ona ‘Horoocan’ ismini verdik. Çok ses getirdi. İnşallah bu sayede öğrencilerimiz uluslararası eğitim alacak. Afişleri videoları kendi telefonumda hazırlıyorum. Okuldaki bilgisayarımız çok eski onunla yapamıyoruz. Kısıtlı şartlara rağmen başladık çok heyecanlıyım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı