REKLAMI GEÇ

‘Kum ocağında bulunan lahit, dünyada haber oldu, biz görmedik, iddiası’ yalanlandı

‘Kum ocağında bulunan lahit, dünyada haber oldu, biz görmedik, iddiası’ yalanlandı

Sosyal medyada son hafta dolaşıma giren; Denizli’de kum ocağında bir lahit bulunduğu ve bunun dünyanın birçok yerinde haber yapılmasına karşın Türkiye’de duyurulmadığı iddiasını teyit.org araştırdı. Araştırmada lahdin 2015’te bulunduğu ve çoğu gazetede haber olduğu ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2020 Cumartesi, 14:42

İspanyol, arkeoloji dergisinin 14 Haziran’da yaptığı “Denizli, Türkiye’de kum ocağından Roma heykelleri. 1.-3. yüzyıla ait..” paylaşımı Türkiye’de farklı yanıt buldu. “Denizli’de kum ocağında lahit bulunuyor ve biz bunu yabancı basından öğreniyoruz” şeklinde paylaşıma dönüşen ve pek çok sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirilen iddiayı Teyit.org araştırdı.

Doğrulama platformu Teyit.org’un araştırmasında arkeoloji açısından son derece önemli olan bu keşfin Türkiye’de haber olmadığı iddiası yalanlandı. Araştırma, 2015 yılında bulunan lahdin, hem bakanlık tarafından duyurulduğunu, hem de birçok gazete tarafından haberleştirildiğini ortaya koydu, “İddia doğru değil. Görsel Denizli’de 2015 yılında bulunan bir lahde ait. Lahdin bulunması o dönem Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyuruldu ve pek çok mecra tarafından da haberleştirildi” ifadelerine yer verildi.

Araştırma haberde, Buldan’ın Yenicekent Mahallesi yakınlarındaki Tripolis antik kentinde bulunan lahitle ilgili bilgiler de aktarılırken, “Tripolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman’ın görüşlerine de yer veriliyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayın: https://teyit.org/denizlide-bir-kum-ocaginda-yeni-roma-heykellerinin-bulundugu-iddiasi/?fbclid=IwAR2tciDUBxPuLQNQYL6CRygWKgEVqWrbhplgS58LzS7arwW92O_P9LhLKxc

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı