REKLAMI GEÇ

Kuraklığa karşı Denizli’ye 4 yeraltı barajı yapılacak

Kuraklığa karşı Denizli’ye 4 yeraltı barajı yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı kuraklığa karşı harekete geçti 48 ilde 100 yeraltı barajı yapımına başlıyor. Su kaynakları konusunda zengin olan ancak son yıllarda kuraklığı hissetmeye başlayan Denizli’ye de 4 baraj yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2021 Perşembe, 12:20

Tarım ve Orman Bakanlığı, son yıllarda etkisini daha fazla hissettiren kuraklığa karşı yeraltı barajları inşa ediyor. Bu ayın sonuna kadar 25’i, 2023 yılına kadar da 100’ü tamamlanacak. Projelerin tamamlanmasıyla, 40 milyon metreküp su depolama, 600 bin kişiye içme suyu, 60 bin dekar arazinin sulanması, 45 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

YER ALTINDAN İÇME SUYU SAĞLANIYOR
Yeraltı barajları ile yüzey sularının buharlaşma kayıplarının ve kamulaştırma maliyetinin minimize edilerek yer altı suyuna iletilmesi, bu vesileyle yer altı suyunun rezerv ve kalite açısından korunarak temiz içme suyu sağlanıyor.

25 YERALTI BARAJI TAMAMLANDI
Geçen yıl 19 yeraltı baraj projesi tamamlandı. Bu ayın sonuna kadar 6 proje daha tamamlanarak tamamlanan proje sayısı 25’e ulaşacak. 17 adedi inşaat, 8 adedi ihale, 50 adedi ise plan, proje aşamasında.

Üç yılda tamamlanması beklenen 100 yeraltı barajı ve YAS Suni Besleme Projesi’nin toplam maliyeti 1 milyar TL olarak öngörülüyor. Projelerin tamamlanmasıyla, 40 milyon m3 su depolama, 600 bin kişiye içme suyu, 60 bin dekar arazinin sulanması, 45 milyon TL gelir artışı sağlanacak.

DENİZLİ’YE 4 YERALTI BARAJI
Su kaynakları konusunda zengin bir coğrafyada bulunmasına rağmen kuraklığı hisseden Denizli’de de 4 yeraltı barajı yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı