REKLAMI GEÇ

Kurban Bayramı kutlu olsun

Kurban Bayramı kutlu olsun

İslam dünyasının en kutsal dönemlerinden biri olan Kurban Bayramı kutlanıyor. Bugün başlayan bayram 4 gün boyunca sürecek. Denizli kent yöneticileri de Ramazan Bayramı kutlama mesajları yayımladılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2023 Çarşamba, 09:56

Denizli Valisi Ali Fuat Atik

Bayramlar birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekiştiği, bizi biz yapan geçmişimizin güçlü ve köklü değerlerinin kalplerimiz arasında kurulan muhabbet bağları aracılığıyla günümüze ve gelecek nesillere aktarıldığı; kalbi, dini ve insani duygularımızın en yoğun biçimde yaşandığı önemli ve müstesna günlerimizdendir.

Bugün, millet olarak toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın, hoşgörü ve kardeşliğin, sevinme ve sevindirmenin en güzel örneklerinden olan Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Başta Denizlili hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Kurban Bayramı karşılıksız yapılan iyiliğin, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın doruk noktasıdır. Yüce Yaradan’ın, mayamızda var olan ancak yaşam gailesi içinde farkında olmadan ihmal ettiğimiz birtakım hasletlerimizi gün yüzüne çıkarıp insan olmanın şevkini yaşamamıza vesilesi kıldığı bu özel günler, aramızdaki dargınlıkları unutmak ve birbirimize daha sıkı sarılarak kardeşliğimizi pekiştirmek için bulunmaz fırsattır. Bu bayramda birbirine aşina yürekler kucaklaşacak, birbirini hasretle bekleyen gözler kavuşacak, elde olmayan nedenlerle ayrı düşen gönüller bir olacaktır. Bu kıymetli günlerde hüzünlerimizi, kırgınlıklarımızı, acılarımızı bir nebze olsun unutmalı; sevinç ve mutlulukların paylaştıkça artığını anımsayarak kucaklaşmalıyız. Kurban Bayramı’nın sevincini, coşkusunu içimizde hissederek onun muştusunu evden eve, gönülden gönüle taşımalıyız. Ömürlerinin büyük bölümünü bizlere, toplumumuza ve ülkemize hizmet etmeye adamış en değerli varlıklarımız olan büyüklerimizin gönlünü ve hayır dualarını almalı, evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı sevindirmeliyiz. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, öksüz ve yetimlere, gariplere, kimsesizlere, ihtiyaç sahiplerine bayramın coşkusunu taşımalı; içinde bulunduğumuz huzur ortamını borçlu olduğumuz, vatan-millet uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bizlere emaneti kıymetli ailelerini ve kahraman gazilerimizi yalnız bırakmayarak vefa borcumuzu ödemeli, sevincimize ortak etmeliyiz.

Kurban Bayramı süresince aziz vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, insan ve çevre sağlığının korunması, kurbanlık satışı ve kesiminin sorunsuz ve sağlıklı biçimde gerçekleştirilmesi için ilimizde elzem olan her türlü tedbir alınmıştır. Vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini belirlenen alanlarda, insani değerlere ve medeniyetimize yaraşır biçimde ifa edeceklerine, bayram sevincini ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak mutluluklarına mutluluk katacaklarına inanıyor; bayram boyunca trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına azami özen göstererek daha dikkatli ve duyarlı olmalarını özellikle istirham ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit aileleri ve gazilerimiz olmak üzere Denizlili hemşehrilerimin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı bir kez daha kutluyor, bayram coşkusunun ocaklarımızı, gönüllerimizi şenlendirmesini temenni ediyorum. Kurban Bayramımızın kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, aziz milletimize, tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, öncelikle şehit ailelerinin ve tüm hemşehrilerinin Kurban Bayramı’nı tebrik etti ve bayramın dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ruhunu yücelten bir anlam taşıdığını vurguladı. Başkan Osman Zolan, “Kurban Bayramı, sevinç ve huzuru bir arada yaşadığımız, toplumsal dayanışmayı ve yardımlaşmayı ön plana çıkaran önemli bir dini bayramımızdır. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta şehit ailelerimizin ve tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Zolan mesajında, Kurban Bayramı’nın birlikte sevinç ve huzuru büyütmenin adı olduğunu belirtti. Toplumun farklı kesimlerinin bir araya gelerek kardeşlik duygularını pekiştirdiği bu bayramın, birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesine katkı sağladığını vurguladı. Başkan Osman Zolan, ayrıca bayramın bir paylaşma ve yardımlaşma fırsatı olduğunu da dile getirdi. Zor durumda olan insanların sevinçlerine ortak olmak, ihtiyaç sahiplerine destek olmak ve birlikte sevinçleri paylaşmak için bu özel günü değerlendirmenin önemine dikkat çekti.

Küslerin barışıp, kırgınlıkların ve hasretliklerin sona erdiği bir bayramı milletçe huzur ve mutluluk içinde geçirmelerini dileyen Başkan Osman Zolan, “Dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ruhunu yücelten, birlikte sevinç ve huzuru büyütmenin adı olan Kurban Bayramımızı tebrik ederim. Aileniz ve sevdiklerinizle mutlu ve keyifli bir bayram geçirmenizi dilerim. Kurban Bayramımız mübarek olsun ” dedi

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki

İslam âleminin en özel günlerinden olan bayramların anlamı ve tadı bir başkadır. Kurban Bayramı demek paylaşmak demektir. Bayram demek sevgi, saygı ve mutluluktur. Toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin öneminin kavrandığı bayramlarda sahip olduğumuz güzellikleri, mutlukları paylaşmayı, çevremizde desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımızı hatırlamayı, dargınlıklarımızı, küslüklerimiz unutarak kardeşçe kucaklaşmayı ihmal etmememiz gerekir. Kardeşlik, dayanışma, bir ve birlik olma duygularımızın perçinlendiği bu günler için, Pamukkale Belediyesi olarak günler öncesinden hazırlıklarımızı tamamladık.

Her zaman oluğu gibi bayramda da Pamukkale halkımızın huzurlu bir bayram geçirebilmesi adına Pamukkale’mizin yerel yönetimi olarak, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile kurbanlarını kesebilmeleri adına güvenlik, hijyen ve destek ekiplerimizi hazır hale getirdik. Bayram süresince bizden talebi olacak vatandaşlarımız için 444 9 220 numaralı hattımız açık olacak. Bu vesileyle ile başta Pamukkaleli vatandaşlarım olmak üzere, Denizli halkı ve tüm İslam Alemi’nin kurban bayramını kutlar, sağlık ve mutluluk dolu nice bayramlar dilerim.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık

Birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği, kardeşliğimizin pekiştiği, toplumsal yaşantımızda büyük anlamı olan Kurban Bayramı’na bir kez daha milletçe ulaşmanın huzurunu yaşıyoruz.

Bizleri bir araya getiren, sevgi, saygı, paylaşma ve dayanışma gibi kavramları içeren dini bayramlarımız;  sevinçlerin ve mutlulukların paylaştıkça arttığı, örf ve adetlerimizin en güzel şekilde yaşandığı günlerdir.

Bayramlarımızı, milli ve manevi kültürün yeniden tazelendiği, aile ve dostluk bağlarının daha da güçlendiği, bizlere kazandırdığı manevi değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılması adına bir vesile yolu olarak görmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin Mübarek Kurban Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik

“Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren müstesna günlerdir. Kurbanın özünde bulunan yardımlaşma ruhuyla, bayrama hasret kalanların; yetim, garip, mazlum ve muhtaçların bayram sevinci olmalı, kurbanın bereketini paylaşmalıyız.

Bu vesileyle, tüm Buldanlı hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, Kurban ibadetimizin kabulünü Cenabıallah’tan niyaz ediyorum. Bayramın ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim.”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan
Bayramlar, bir arada olduğumuz en kıymetli günler arasındadır. Örf ve adetlerin uygulandığı, milli ve dini duyguların ön plana çıktığı bayramlarımız, toplum olmamızı da kuvvetlendiren nadir günlerdendir. Bu bilinçle, başta yakınlarımız ve komşularımız olmak üzere her ne kadar bizden uzakta olsalar da depremzedelerimizi de unutmamalı; o kardeşlerimizle daha fazla kucaklaşmalı ve yakınlaşmalıyız. Devletimizin onların ihtiyaçlarının giderilmesi hususundaki mücadelesine bizlerin de gücümüzün yettiğince destek vermesi yerinde ve son derece değerli bir davranış olacaktır. Birbirimizi unutmayalım ki mutluluğumuz katlanarak artsın. El birliğiyle depremzede kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirelim. Bu sayede ortaya koyacağımız toplumsal birliktelikle, her yeni günümüz bayram gibi olsun. Kurban Bayramı’nın şehrimize, ülkemize ve İslam alemine sağlık ve barış getirmesini diliyorum. Kurban Bayramımız kutlu olsun; toplumsal hoşgörü ve dayanışmaya vesile olsun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı