REKLAMI GEÇ

Kurbanda toplu bayramlaşma yasak

Kurbanda toplu bayramlaşma yasak

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında Kurban Bayramı ve koronavirüs özelinde toplandı. Kurban Bayramı’nda koronavirüs yayılımını önlemek amacıyla bir dizi karar alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2020 Çarşamba, 18:29

Kurban Bayramı arifesinde ve bayram süresince toplu olarak mezarlık ziyareti yapılmaması istenirken, yoğunluğun oluşmasını önlemek amacıyla mezarlık çevresi ve içinde gerekli önlemlerin alınması kararlaştırıldı.

BAYRAM NAMAZINDA YOĞUNLUK OLUŞTURULMAYACAK
Hıfzıssıhha Meclisi, bayram namazı kılınacak camilerin içerisi ile bahçe/avlularında yoğunluk oluşmaması için kaymakamlıklarca uygun görülen açık alanlarda da alınacak tedbirler çerçevesinde bayram namazı kılınabilecek şekilde düzenleme yapılmasına da karar verdi.

Özellikle birden fazla mahallesi olan köylerde bayram namazlarının tüm mahalle camilerinde kılınması, tek bir camide toplanılarak yoğunluk oluşturulmaması istendi.

TOPLU BAYRAMLAŞMA YASAK
Bayram namazı sonrası ve genel olarak toplu bayramlaşmaların yapılmamasına karar verilirken, il genelinde bayram süresinde toplu bayram yemeği organizasyonları, geleneksel güreş, festival gibi etkinliklerin yapılması yasaklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı