REKLAMI GEÇ

Kurtluca’da ağaçlandırılan merada koyun otlatma kavgası

Kurtluca’da ağaçlandırılan merada koyun otlatma kavgası

Pamukkale’nin Kutluca Mahallesi’ne 2016 yılında belediye tarafından dikilen fidanlar mahalleyi birbirine kattı. 3 çobanın fidan dikilen alanda sürekli olarak hayvanlarını otlatması mahallelinin tepkisini çekti. Kutluca Mahallesi Muhtarı Mustafa Acat, “Fidanlar bizim çocuklarımızdır ve sonuna kadar da koruyacağız” dedi. Şikayet üzerine bölgeye giden jandarma çobanları ve hayvanları meradan çıkardı, ancak hala aynı yerde hayvan otlatılmaya devam edildiği iddia edildi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2021 Salı, 09:29

Kutluca Mahallesi’ne 2016 yılında belediye tarafından 3 dönüm bir alana ağaçlandırma yapıldı. Ancak çobanlar daha önce mera olarak kullanılan alandan vazgeçmiyor. Mahallede yaşayan 3 çoban hayvanlarını otlatmayı sürdürüyor.

Ağaçlandırılan alana küçükbaş hayvanların sokulması ve otlatılmasının dikilen fidanlara zarar verdiğini belirten mahalle sakinlerinin uyarılarına rağmen çobanlar hayvanlarını meradan çekmiyor. Mera kavgası mahalleyi resmen ikiye böldü.

JANDARMA MÜDAHALE ETTİ
Şikayet üzerine mahalleye gelen Jandarma ekipleri fidanların dikili olduğu alandan çobanları ve hayvanları çıkardı. Ancak, jandarmanın müdahalesi de çobanları engelleyemedi, hayvanlarını ağaçlandırılan alanda otlatmaya devam ediyor.

MUHTAR ACAT: FİDANLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZDIR, ONLARI KORUMALIYIZ
Kutluca Mahalle Muhtarı Mustafa Acat, çobanların ağaçlandırılan alana girmemesi için çok çabaladığını anlattı. Muhtar Acat, “Fidanlar dikileli 6 sene oldu belli bir seviyeye geldi 3 çoban için ziyan etmeye gerek yok. Fidanların bizim gözümüzde evdeki çocuktan farkı yok, evdeki çocuğu nasıl koruyorsam fidanları da korumam lazım” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNİ EFE: AĞAÇ OLMAZSA HAYAT OLMAZ
Mahallede ikamet eden ve doğasever olduğunu söyleyen 48 yaşındaki Dudu Efe, bu zorbalığa dur denmesi gerektiğini belirterek, çobanlara tepki gösterdi.

Efe, “Ağaçlandırma yapıldığı günden bu yana fidanları korumaya çalışıyorum. Benim de hayvanlarım var o alana götürmüyorum, evimin yanında otlatıyorum. Hayvanlar doymasa dahi kimsenin emeğine zarar vermem. Ağaç olmazsa hayat olmaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı