REKLAMI GEÇ

Kuş gribi alarmı: Honaz ve Başmakçı’da 6.5 milyon tavuk itlaf edildi

Kuş gribi alarmı: Honaz ve Başmakçı’da 6.5 milyon tavuk itlaf edildi

Tüm dünyada etkili olan ve ağır sonuçları olan kuş gribi Denizli’de de görüldü. Honaz’daki 1.5 milyona yakın yumurta tavuğu itlaf edildi. Yumurta üretiminin başkenti konumundaki Afyonkarahisar’ın Başmakçı İlçesi’nde de aynı hastalık var. İddiaya göre; iki ilçede 20 Ocak’tan bu yana 6,5 milyon tavuk itlaf edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2023 Perşembe, 11:00

Dünyada son 18 yıldır görülen ve kanatlı hayvanlarda ölümle sonuçlanan bir salgına dönüşen kuş gribi Denizli’de de görüldü. Honaz’daki yumurta çiftliklerindeki yaklaşık 1.5 milyon tavuk itlaf edildi. Olay, Bloomberg HT’den İrfan Donat’ın haberiyle gündeme geldi. Donat, resmi açıklamaların bulunmadığını belirterek haberi duyumlara dayandırdı. Habere göre, Türkiye’nin yumurta üretiminin başkenti konumundaki Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde 20 Ocak’ta kuş gribi vakalarının görülmeye başlandığı ve karantinaya alınan Başmakçı ilçesindeki yumurta üretim tesislerinde 5 milyonu aşkın tavuğun itlaf edildiği öğrenildi.

Denizli’nin Honaz ilçesindeki yumurta üretim tesisleri de kuş gribi vakaları dolayısıyla karantinaya alındı ve ilçede 1.5 milyon civarı yumurta tavuğunun itlaf edildiği belirtiliyor.

Dünya Hayvan Sağlık Örgütü’ne bildirimde bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı, salgını kontrol altına almaya çalışıyor.

Dünyada görülen hastalık kontrol altına alınmaya çalışılırken, Kamboçya’da kuş gribi teşhisi konan 11 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Fehmi20   -  Bağlantı 3 Mart 2023, 00:19

Siyonizm Dünyayı ele geçirdi ne tavuk ne yumurta onlar ne verdiyse onu yiyeceğiz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı