REKLAMI GEÇ

Maliyet artışlarını gerekçe gösteren fırıncı harekete geçti. Ekmeğe zam kapıda

Maliyet artışlarını gerekçe gösteren fırıncı harekete geçti. Ekmeğe zam kapıda

Yaklaşık 6 ay önce zam yapılan ve 1.5 liraya yükseltilen ekmekte zam kapıda. Maliyetlerin artışını gerekçe gösteren fırıncı esnafı harekete geçti. 200 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 75 kuruş olmasını istediklerini belirten Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, “Zam gelmeyen hiçbir ürün yok, ama iş ekmeğe gelince hedef oluyoruz. Fırıncı maliyet artışlarını karşılayamaz durumda” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2021 Pazartesi, 18:25

Denizli Fırıncılar Odası, sürekli artan maliyetleri gerekçe göstererek, ekmek fiyatında da zam hazırlığına başladı. Son olarak 6 ay önce 1 lira 25 kuruş olan ekmek, 1.5 liraya yükseltilmişti. Zam hazırlığına başlayan fırıncılar, 200 gram ekmeğin 1 lira 75 kuruşa yükseltilmesini istiyor.

MALİYETLER CİDDİ ORANDA ARTTI
Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, son günlerde özellikle un fiyatına gelen zamları karşılayamaz duruma geldiklerini belirtti. Son aldıkları fiyatla bugün unda 30-35 liralık artış olduğunu anlatan Karadaban, “Başta un ve maya olmak üzere üretim maliyetlerine gelen zamlar belimizi büküyor. Artık güçlükle üretim yapar hale geldik” dedi.

Yufka ve unlu mamuller yapanlarda etkinin az olduğunu, ancak yalnızca ekmek üretenlerin zararına çalıştığını dile getiren Karadaban, bazı firmaların iflasın eşiğine geldiğini dile getirdi.

BİZ HEDEF OLUYORUZ
Neredeyse zam gelmeyen hiçbir ürünün olmadığını, ama işin içine ekmek girdiğinde akan suların durduğunu belirten Karadaban, “Her şeye zam geliyor. Ama ekmek fiyatında artış gündeme geldiğinde hedef oluyoruz. Bu nedenle en hassas odalardan biriyiz. Bizim de kafamıza göre zam yapma durumumuz yok. Bunun için Ticaret İl Müdürlüğü’nün, Ticaret Odası’nın belediyenin ve tarımın yer aldığı komisyon çalışıyor. Komisyon uygun görürse fiyat artışı devreye girer, hayır derlerse de yapacak bir şey yok” dedi.

Yorumlar

eren20   -  Bağlantı 8 Haziran 2021, 09:42

Fırınlarda simit,poğaca ve böreklere acımasızca zam yap gel burada hala açız de.

basicman   -  Bağlantı 7 Haziran 2021, 18:48

haklısınız,kolay iş değil,bunlar iyi günlerimiz..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı