REKLAMI GEÇ

Manavgat cehenneme döndü

Manavgat cehenneme döndü

Türkiye dün öğle saatlerinde turizm cenneti Antalya Manavgat’tan gelen felaket haberiyle sarsıldı. Hızla büyüyen yangın, yerleşim yerlerine de sirayet etti. Yüzlerce hektar ormanın küle döndüğü, onlarca evin zarar gördüğü ve bazı mahallelerin boşaltıldığı Manavgat’taki yangının kontrol altına alındı, Akseki’deki çıkan yangına ise müdahale sürüyor. Öte yandan yangından mağdur olan vatandaşlar için Kızılay, Denizli’den ve çevre illerden mobil gıda aracını bölgeye gönderdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2021 Perşembe, 10:57

Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün saat öğle saatlerinde başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangını bugün sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Türkiye’yi dehşete düşüren felaket nedeniyle Yeniköy, Evrenseki, Bahçelievler ve Sarılar mahalleleri boşaltılırken, yangın yerleşim bölgelerine de sıçradı.

Birçok ev, sera, tarım alanı küle dönerken, çok sayıda hayvan da yangın nedeniyle öldü. Saatlerin ilerlemesiyle facianın boyutları gözler önüne serilirken, Akseki’deki yangında 1 kişi hayatını kaybetti.

KIZILAY AFET UZMANLARI BÖLGEDE
Manavgat ilçesinde farklı noktalarda çıkan yangınlar sonucu Kızılay afet uzmanlarını bölgeye görevlendirdi. Bölgede çalışma yürüten ekipler ve mağdur olan vatandaşlar için 25 kişilik afet uzmanı ve gönüllülerinden oluşan ekip görev yapacak.

DENİZLİ’DEN DE DESTEK
Kızılay, İzmir, Adana, Antalya, Denizli ve Isparta’dan 5 mobil beslenme aracını ve 1 sahra mutfağını da bölgeye sevk ettiğini duyurdu. Kumanya, su gibi acil beslenme kiti hazırlığı da yapan Kızılay, bölgede 20 bin 400 öğün/kişi kapasiteli beslenme hizmeti verebilecek.

AA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı