REKLAMI GEÇ

Melek Baykal’ın yaşadığı mağduriyetin nedeni, yetkisiz taksi seçimi

Melek Baykal’ın yaşadığı mağduriyetin nedeni, yetkisiz taksi seçimi

Ünlü oyuncu Melek Baykal’ın Çardak Havalanındaki ulaşım sorunu şikayeti ülke gündemine geldi. Taksinin eşyalarını aldığını fakat binebilmek için 1.5 kilometre yürüdüklerini anlattığı video etkileşim aldı. Fakat Baykal’ın yaşadığı sorunun kaynağı taksi şirketinin yetkisi ile ilgili. Çünkü havaalanı kampüsünden yetkisiz taşımacıların yolcu alması yasak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2023 Perşembe, 12:51

Ünlü aktrist Melek Baykal, Denizli’ye Ahududu isimli oyunun turnesi için geldi. 3 arkadaşıyla birlikte Çardak Havaalanından video paylaştı. Baykal, alanda yaşanan taksi sorununa dikkat çekti. Baykal videosunda, bavullarını taksiye verdiğini fakat binemediklerini söyledi. 1.5 kilometre yürümek zorunda kaldıklarını anlatan Baykal isyan ederek, “Böyle rezillik görmedim” diyerek yaşadıklarını anlattı. Aynı zamanda, oradaki bir görevlinin “Belediye yolcu alımına izin vermiyor” şeklinde telkinini duyduğunu da aktardı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA

Baykal’ın bu sözleri sonrası Denizli Büyükşehir Belediyesi açıklama yaparak konunun kendileriyle ilgili olmadığını belirtti. Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Büyükşehir, yaşanan talihsiz olayın üzüntüsünü duyduğunu belirtti.

BÜYÜKŞEHİR DE DHMİ’NİN KİRACISI
Büyükşehir’in açıklamasında da yer verdiği gibi Çardak Havaalanı’nın yolcu taşımacılığıyla ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi yok. Büyükşehir, 3 yıl önce ihaleden çekilen toplu taşıma şirketinin yerine Ulaşım A.Ş. olarak taşımaya talip oldu. İhaleyi kazanan Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım A.Ş. havaalanına toplu taşıma işini yürütüyor.

TAŞIMA YETKİSİNİ DHMİ VERİYOR
Fakat taksilerle ilgili farklı bir prosedür işliyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bu alanda iki farklı ihale açıyor. Bir ihalede Ulaşım A.Ş’nin kazandığı toplu taşıma işini veriyor. Diğer ihale de havalanından yolcu taşıması yapacak yetkili taksi şirketi belirleniyor.
Bu konu, yeni terminal binası açıldığından bu yana sıkıntılı. Yeni terminal binası açıldığında bölge için özel bir kooperatif kurularak 10 dolayında taksi plakası tahsis edildi. Fakat mevcutta taşımayı yapan Pamukkale Taksi Kooperatifi dava açtı ve havaalanından taksi yolcusu alabilen tek şirket oldu.
Pamukkale Taksi 2019 yılına kadar görevi yürüttü. İhale 2019’da yenilendi. Bu kez ihaleyi Havtaş Taksi isimli şirket kazandı. Havaalanı açıldığından bu yana yetkisiz taksi şirketi dışında havaalanından yolcu taşıması yapılamıyor.

SORUNUN KAYNAĞI YETKİSİZ TAKSİ
Yetkisiz taksiler ise havaalanı kampüsüne girebiliyorlar ama yolcu alamıyorlar. Bu taksiciler, kampüsün nizamiye kapasında bekliyorlar ve yolcunun da oraya gelmesini istiyorlar. Mağduriyetin sebebi de burada yatıyor.

TAKSİ REZERVASYONU ÖNCESİNDE NE YAPMALISINIZ?
Denizli Çardak Havaalanı’ndan taksi rezervasyonu yaptıracaksanız yetkili şirketi tercih etmelisiniz. Çünkü yetkisiz hangi taksicileri seçerseniz, nizamiye kapısında inmek ya da binmek zorunda kalıyorsunuz. Denizli ile havalanın arası 60 kilometre. Taksiciler toplamda 120 kilometrelik bir müşteriyi kaybetmek istemediğinden telefonla rezervasyonda bu bilgiyi aktarmayabiliyor. Bu nedenle, rezervasyonu yaptırmadan önce nerede inip nerede bineceğinizi net olarak sormalısınız.

İHALEYİ KAYBEDEN ŞİRKETİN YETKİLİSİ UYARMIŞTI
Son ihalede yıllardan bu yana yaptığı taşıma ihalesini Pamukkale Taksi kazanamadı. Bu dönemde yaşanan kargaşa ile ilgili Kooperatif Başkanı Yaşar Kocabıyık vatandaşları “nizamiye kapısına kadar yürüme” konusunda uyarmıştı. Kocabıyık, o dönem şu açıklamayı yapmıştı:

Yorumlar

Süleyman Akyol   -  Bağlantı 27 Ocak 2023, 00:20

Konuya 15 yıldır vakıfım. Hukuki sorunları, kurumlar arası gereksiz yetki sorunu tartışmalarını, taksilerle ilgili ceza uygulamalarını, dava yolu ile iptal ettirilen bir çok cezayı biliyorum. Bence daha fazla uzatmaksızın bu işe kökten çözüm bulmalı.

Bir Denizlili   -  Bağlantı 26 Ocak 2023, 13:29

Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama Çardak Havaalanı’nın çıkış kapısından nizamiye kapısına yürüyüş mesafesi 550 metre. Sayıyı biraz abartmış olabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı