REKLAMI GEÇ

Memur-Sen: Dönüşümlü çalışmaya geçilmezse hizmetler aksayacak

Memur-Sen: Dönüşümlü çalışmaya geçilmezse hizmetler aksayacak

Memur-Sen, Cumhurbaşkanlığı’nın esnek ve dönüşümlü çalışma modeline geçilmesi genelgesinin Denizli’de bazı kurum amirlerince ısrarla uygulanmadığını iddia ederek, “Salgın böyle giderse kamu hizmetleri aksayacak, acilen geçilmeli” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2020 Cumartesi, 14:12

Memur-Sen’den yapılan yazılı açıklamada Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesinin uygulanması istendi. Açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı genelgesinin yayımlanmasının ardından birçok il dönüşümlü ve esnek çalışma sistemine geçerken, hastalığa yakalanan sayısının her geçen gün arttığı, riskin yüksek olduğu ilimizde, bazı kamu kurumlarımızda dönüşümlü çalışma düzenine geçilirken, bazılarında ise virüse yakalanma riski fazla olmasına karşın çalışanlar her gün işyerine gelmeye zorlanıyor” denildi.

‘TAM TERSİNİ YAPAN KURUM AMİRLERİ…’
Bazı kurum amirlerinin genelgeyi uygulamaya direndiğinin belirtildiği açıklamada şu görüşler aktarıldı:
“Cumhurbaşkanımızın ısrarla dile getirdiği esnek ve dönüşümlü çalışma hassasiyetine uymayan kurumları ve denilenin tam tersini yapan kurum amirlerini anlamış değiliz.

‘HİZMET, CİDDİ ORANDA ETKİLENECEK’
Pandemi sürecinin bu şekilde devam etmesi halinde kamu hizmetleri ciddi oranında etkilenecek ve pozitif vakaların artmasına bağlı olarak hizmet üretemeyen birim sayısı hızla artacaktır.

‘DERHAL GEÇİLMELİ’
Hal böyle iken kamu hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak, etkili ve sürdürülebilir bir hizmet anlayışının tam manasıyla işletilebilmesi için ve kamu çalışanlarının sağlığını koruyabilmek adına; kurum amirlerinin inisiyatifine bırakılmayan, kamu kurumlarında gerçek anlamda koruyucu, yayılımı azaltacak şekilde dönüşümlü çalışma uygulamasına derhal geçilmelidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı