REKLAMI GEÇ

Memurların TÜİK önündeki eylemi olaysız tamamlandı

Memurların TÜİK önündeki eylemi olaysız tamamlandı

Birleşik Kamu-İş üyelerinin TÜİK’in açıkladığı rakamlara tepkileri sürüyor. Ankara’da gerçekleştirilen eyleme polis müdahale etmiş, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan başta olmak üzere çok sayıda gözaltı yaşanmış, yaralananlar olmuştu. Birleşik Kamu-İş üyesi memurlar bu kez de Denizli TÜİk önünde eylem yaptı. Ankara’dakinin aksine olayların yaşanmadığı eylemde konuşan Aydoğan, “TÜİK’in açıkladığı yanlış rakamlar nedeniyle maaşlarımız günden güne eriyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2022 Cumartesi, 15:22

Birleşim Kamu-İş üyeleri Denizli Türkiye İstatistik Kurumu Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Memurlar adına açıklamayı Birleşik Kamu İş İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptı. Enflasyonun son 20 yılın en yüksek seviyelerinde seyretmesine rağmen TÜİK’in rakamlarının bunun tam tersine işaret ettiğini belirten Aydığan, yıllık enflasyonun 3 haneli rakamları aştığını kaydetti.

AYDOĞAN: POLİSLER VE ÇOCUKLARI, TÜİK ÇALIŞANLARI VE ÇOCUKLARI İÇİN BURADAYIZ
Seslerini kitle mücadelesi için yaptıklarını ifade eden Aydoğan, “Şu anda burada olan emniyet güçlerimiz ve onların çocukları için, önünde eylem yaptığımız TÜİK yöneticileri, çalışanları ve çocukları için, bizim hakkımızı gasp eden yöneticilerin çocukları için de sesleniyoruz. Yarınlarımızın aydınlık olmasını istiyoruz. İnsanlarımızın mutlu, barış içinde yaşadığı çağdaş bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Belirsizlikler içinde çocuklarımızın gençlerimizin umutlarının kararmamasını, hayallerinin ve hedeflerinin yok olmamasını istiyoruz” dedi.

TÜİK’İN RAKAMLARI GERÇEKLERİ YANSIZMIYOR
TÜİK’in açıkladığı rakamlara dikkat çeken Aydoğan, “Mayıs ayı oranlarına göre aylık bazda yüzde 2,98, beş aylık bazda yüzde 35,64 ve son bir yıla göre yüzde 73,5 oranında artış yaşandı. Ancak, açıklanan enflasyon oranları son 20 yılın en yüksek seviyelerinde seyretse de açıklanan veriler gerçeği yansıtmamaktadır. Birleşik Kamu-İş konfederasyonu araştırma birimi Kamu-Ar’ın yaptığı araştırmaya göre Mayıs ayı enflasyon oranı aylık bazda yüzde 9.2, beş aylık bazda 65.6, yıllık bazda yüzde ise 159.6 oranı ile üç haneli rakamlardadır. Kamu-Ar verilerine göre yıllık bazda sebzede 422.4, meyvede yüzde 243.1, ekmek, pirinç un ürünlerinde yüzde 139.4 gibi oranlarda enflasyon yaşanmaktadır. Yurttaşlar çarşı pazarda gerçeği yaşayarak öğrenmektedir. Doğalgaz son 1 yılda sanayide yüzde 601, konutta yüzde 146 zamlandı. 320 metreküp doğalgaz bulduk müjdesinden sonra doğalgaza 13 kere elektriğe 12 kere zam geldi. Kamu çalışanları ve emeklilere ise enflasyon farkı harici yüzde 7,5 oranında zam yapılması bugün yaşanan enflasyona göre maaşların alım gücü geçen yılın asgari ücretin bile gerisine düşmüştür.

Geçtiğimiz yıllarda, yılda sadece iki kere gelen zam haberlerinin bile rahatsızlık yarattığını hatırlatan Aydoğan, “Ancak AKP hükümeti, günlük olarak gelen zam haberlerindense artık aylık zamlara bile yurttaşları razı etmeye çalışmaktadır.

TÜİK’in çarpıtılmış rakamları ile kamu emekçilerinin maaşları günden güne erimektedir. TÜİK’in Nisan ayı işsizlik rakamlarına göre geçen aya oranla yüzde 0.4 artarak yüzde 11.5 olarak gerçekleşti. Geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 22.7 olarak açıklandı. TÜİK verilerine göre işsiz sayısı 2022 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 153 bin kişi artarak 3 milyon 894 bin kişi oldu. Ancak bu rakamların ve hesaplama yönteminin ne kadar gerçeği yansıttığı bir tartışma konusudur” dedi.

Birleşik Kamu-iş olarak emekçilerin hakkını savunmaya, kararlı mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini dile getiren Aydoğan, “Haksızlıklar karşısında susmayacağız, emeğimizin gasp edilmesine sessiz kalmayacağız, onurumuzla haykıracağız, geleceğimiz için çalışacağız. Hakkını teslim etmeyenlere, baskılar ve zulümler karşısında susmayanlara selam olsun” dedi.

Açıklamanın ardından eyleme katılanlar TÜİK önünden olaysız bir şekilde ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı