REKLAMI GEÇ

Meslek liselilerin tasarladığı “Elbiseden Tuluma” tescillendi

Meslek liselilerin tasarladığı “Elbiseden Tuluma” tescillendi

Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı elbiseden tuluma, tulumdan elbiseye dönüşebilen, günlük hayatta büyük kolaylık sağlayacak olan kıyafet tasarımı Türk Patent Kurumu’ndan tescil belgesi aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2021 Cuma, 15:02

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2019 yılında hayata geçirdiği markalaşma, inovatif girişimcilik çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Meslek Liseleri Markalaşıyor projesi ile mesleki eğitim veren okullarda markalı ürünler çıkarılması hedeflenerek GEKA işbirliği ile öğretmen ve idarecilere eğitimler gerçekleştirildi.

ELBİSEDEN TULUMA, TULUMDAN EBİSEYE DÖNÜŞÜYOR
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile GEKA işbirliği ile gerçekleşen “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi” sonrasında Moda Tasarım Teknolojileri alanından “tasarım tescili” ile ilgili çalışma yapılmasına karar verildi. Yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye’de elbiseden tuluma dönüşen herhangi bir kıyafet tasarımı olmadığı sonucuna ulaşıldı.

PATANTİNİ ALDILAR
Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonrasında Türk Patent Enstitüsüne tescil başvurusunda bulundu. Okulun Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü öğretmen ve öğrencileri elbiseden tuluma, tulumdan elbiseye dönüşebilen, günlük hayatta büyük kolaylık sağlayacak olan kıyafet tasarımlarına “Elbiseden Tuluma” ismini vererek patentini aldı.

Projenin amacının, bir elbiseyi, farklı bir dokunuşla, iki farklı özellikte kullanılabilir duruma getirebilmek olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, “Tasarım kıyafet çalışmasında öğrencilerimiz Cennet Aydın, Rabia Şahin, Melike Kübra Murçal ve Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefimiz Gül Yazıcı görev aldı. Yaptıkları tasarım ile Türk Patent Kurumu’ndan tescil belgesi almaya hak kazanan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı