REKLAMI GEÇ

Meteoroloji’den Denizli çevresine turuncu, Denizli’ye sarı uyarı

Meteoroloji’den Denizli çevresine turuncu, Denizli’ye sarı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz’de beklenen şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle bölgeye turuncu uyarıda bulundu. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Komşu illeri turuncu uyarı verilen Denizli için de sarı uyarı yapıldı. Kentte dün gece başlayan şiddetli rüzgarların yarın sabaha devam etmesi bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2021 Salı, 12:47

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz’de bugün beklenen şiddetli sağanak yağışlara karşı resmi sitesinden uyarı yayımladı. Açıklamada, Batı Akdeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların genellikle kuvvetli, Burdur ve Isparta çevreleri ile Konya’nın güneybatı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (30-60 kg/m2), Burdur’un Bucak ilçesi, Isparta’nın güney kesimleri, Antalya merkez ve kıyı ilçeleri ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olmasının beklendiği kaydedildi.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin ifade edildiği uyarıda, kuvvetli ve şiddetli yağışların Çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiği aktarıldı.

DENİZLİ İÇİN SARI UYARI

Komşu illerine turuncu uyarı yapılan Denizli’ye ise sarı uyarı verildi. Kentte dün gece yarısı başlayan şiddetli rüzgar gün içinde de aralıklarla devam ediyor. Meteoroloji’nin tahminlerine göre yarın sabah saatlerine kadar etkili olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı