REKLAMI GEÇ

Meteoroloji’den Denizli’ye fırtına ve çığ uyarısı

Meteoroloji’den Denizli’ye fırtına ve çığ uyarısı

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevresinde kar ve karla karışık yağmur beklendiğini belirterek, bu gece şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2022 Perşembe, 16:26

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar ve Uşak çevresinin aralıklı kar yağışlı, Denizli çevrelerinin karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin ise kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise kuzeyli yönlerden orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren yer yer kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yetkililer Denizli için ise ayrıca bir çığ uyarısı yaptı. Açıklamada, “Özellikle Denizli’de yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

TÜM İLÇELERDE KAR VAR

Denizli bu geceden itibaren soğuk ve yağışlı bir havanın etkisi altında olacak. Tüm ilçelerde kar beklenirken, fırtına soğuğun etkisini daha da artıracak. Bazı ilçelerde hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceye kadar düşecek. Tüm ilçeler hava sıcaklığında eksi dereceleri görecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı