REKLAMI GEÇ

Meteoroloji’den fırtına ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji’den fırtına ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Denizli için iki ayrı uyarı yayınladı. Perşembe günü kent genelinde saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye yükselecek fırtına bekleniyor. Fırtına ile birlikte toz taşınımı da yaşanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2022 Çarşamba, 15:01

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar’ın oluşturduğu bölge için kritik 2 uyarı yaptı.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA GELİYOR

Meteoroloji değerlendirmesine göre 31 Mart Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren Denizli kuvvetli rüzgarın etkisi altına girecek. Rüzgarın saatteki hızının zaman zaman 80 kilometreye kadar yükselmesi ve fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.

Fırtına ile birlikte oluşması muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalar konusunda vatandaşların dikkatli olması istendi.

TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR

Meteoroloji, fırtınanın ardından bir uyarı da toz taşınımı konusunda yaptı. Kuvvetli rüzgarın başlamasının beklendiği 31 mart Perşembe günü sabah saatlerinde toz taşınımı da bekleniyor. Kuzey Afrika kaynaklı beklenen toz taşınımının 1 Nisan Cuma günü akşam saatlerine kadar sürebileceği ifade edildi.

Toz nedeniyle görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşüş yaşanabileceği belirtildi, yurttaşların dikkatli olması istendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı