REKLAMI GEÇ

Muğla’daki yangınların dumanı Denizli’ye ulaştı, kasvetli bir hava oluştu

Muğla’daki yangınların dumanı Denizli’ye ulaştı, kasvetli bir hava oluştu

Muğla’nın Denizli sınırındaki Kavaklıdere ilçesinde iki gün önce başlayan yangın Menteşe ilçesine ulaştı. Kontrol altına alınamayan yangının dumanı bugün Denizli’de kasvetli bir hava oluşturdu. Öte yandan, sosyal medyada dolaşıma giren haritada Muğla, Antalya, Aydın ve Denizli’nin neredeyse tamamının duman altında olduğu görülüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2021 Perşembe, 10:28

Türkiye yangınlarla savaşıyor. Antalya, Muğla başta olmak üzere, Denizli ve Aydın’da da alevlerle mücadele sürüyor. Özellikle Muğla’nın Marmaris ilçesi ile Kavaklıdere ilçesindeki yangınlar giderek büyüyor. Denizli il sınırında olup Kale ilçesine 25 kilometre mesafede bulunan Kavaklıdere ilçesindeki yangın dün gece giderek büyüdü ve Menteşe ilçesine kadar ulaştı. Menteşe ilçesinin Kozağaç ve Şenyayla mahallelerindeki vatandaşlar tahliye ediliyor.

Rüzgarın söndürme çalışmalarını güçleştirdiği bölgede alevlere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile bazı gönüllüler müdahale ediyor.

Hızla büyüyen yangının dumanı rüzgarın da batıdan esmesiyle Denizli genelinde kasvetli bir hava oluşturdu. Meteoroloji verilerine göre, havanın 43 derece ve açık olacağı beklenen Denizli güne dumanla kaplı bir gökyüzüyle uyandı. Gökyüzündeki dumanların gösterildiği haritaya bakıldığına ise, Ege Bölgesi’nin neredeyse tamamı duman altında kalmış durumda. Özellikle Muğla, Antalya’nın batı kısmı ile Aydın’ın bir bölümü ile Denizli’nin yarısı duman altında.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı