REKLAMI GEÇ

NASA bir kez daha Salda’yı paylaştı: Yaşamın sırrı burada olabilir

NASA bir kez daha Salda’yı paylaştı: Yaşamın sırrı burada olabilir

Denizlililerin de sıklıkla severek gittiği, son dönemde millet bahçesi yapılması tartışmalarının odağındaki Salda Gölü ile ilgili NASA’dan ikinci paylaşım geldi. NASA, Salda’nın önemine dikkat çekip, ‘yaşamın sırrı burada olabilir” paylaşımı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2021 Cuma, 12:58

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ikinci kez Salda Gölü paylaşımı yaptı. Denizli sınırında bulunduğu için çoğu Denizlilinin uğrak yeri olan ve anısı bulunan Salda Gölü, son dönemde millet bahçesi projesiyle gündeme gelmişti.

NASA, Salda Gölü’nün yapısının Mars ile benzerlikler gösterdiğini açıklamıştı. NASA, Instagram hesabından bu fotoğrafla birlikte yaptığı yeni Salda Gölü paylaşımında Mars’taki Jezero Krateri’ndeki kayaçlarla, göldeki kayaların birbirine benzediği belirtildi.

NASA’nın hayli ilgi çekici Instagram paylaşımda şunlar dendi “Mars’ın milyarlarca yıl önce nasıl gözüktüğünü merak ettiniz mi? Biz ediyoruz. Bugün Mars’ın yüzeyi bu büyüleyici su görüntüsünden mahrum. Bizim Perseverance bilim insanlarının 3,5 milyar yıl önce nehir deltası ve gölün aktığını düşündüğü Jezero Krateri’ni keşfetmekle meşgul. Fotoğraftaki kayalar, Türkiye’deki Salda Gölü’nün sahil şeridini süslüyor. Sudaki mineraller gezegeniminizdeki bilinen en eski fosilleşmiş yaşam kayıtlarından bazılarını sunuyor. Bilim insanları dünya üzerinde mikrobiyal fosilleri inceleyerek yaşam belirtilerini daha iyi anlayabileceklerini umuyor.”

View this post on Instagram

NASA (@nasa)’in paylaştığı bir gönderi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı