REKLAMI GEÇ

NBA’de kariyer rekorları kıran Alperen Şengün’ün kariyer basamaklarında Denizli detayı

NBA’de kariyer rekorları kıran Alperen Şengün’ün kariyer basamaklarında Denizli detayı

Son dönemlerde Türk basketbolunun en önemli isimlerinden ve simgelerinden biri olan Alperen Şengün, Amerikan Basketbol Ligi NBA’de fırtınalar estiriyor. Sürekli yükselen istatistikleri, taraftarı kendine hayran bırakan ve neredeyse her maçta tekrarladığı jeneriklik asist ve sayılar ile dikkat çeken Alperen Şengün’ün hayatının dönem noktası Denizli oldu. Henüz 12 yaşındayken büyük zorluklarla gelip katıldığı Denizli Minikler Basketbol Şenliği’nde keşfedilen Alperen Şengün, kariyer basamaklarını hızla tırmandı, NBA’de istatistikleri altüst etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2024 Pazartesi, 12:11

25 Temmuz 2002 Giresun doğumlu olan Alperen Şengün, balıkçı ve dalgıç bir babanın oğlu. Çocukluk döneminde birçok spor branşı ile ilgilenen ve kendisine bir yol çizmeye çalışan Alperen Şengün, önce yüzme ve jimnastik sporuna yöneldi. İyi derecede yüzme bildiği için dersler sıkıcı gelince bu kez de basketbolda şansını denemeye karar verdi. Babasının Giresun Atatürk Lisesi’nden arkadaşı olan Salim Taslı devreye girdi. Babası önce Alperen’in ağabeyini tavsiye etse de Salim Taslı “Onun yaşı geçmiş” diyerek istemiyor, Alperen’i görünce de aradığı isim olduğunu fark ediyor.

ALPEREN ŞENGÜN’ÜN KARİYER YOLCULUĞUNDA DENİZLİ DETAYI
Yaşıtlarına göre uzun boy ve güce sahip olan Alperen Şengün, Giresun Üniversitesi altyapısında basketbol oynamaya başlıyor. Alperen Şengün ile birlikte hocası Salip Taslı büyük kulüplerin hayalini kurarken, gelecek vadeden genç kariyerine yön verecek yolculuğuna ilginç bir şekilde Denizli’den başlıyor.
Hocası Salim Taslı’nın maddi ve manevi çabasıyla Denizli’de gerçekleştirilen Minikler Basketbol Şenliği’ne katılan Alperen Şengün, yaşına rağmen müthiş fiziği ve yeteneği ile yaşıtlarının arasından sıyrılmayı başarıyor ve kulüplerin dikkatini çekiyor.

Alperen’in Denizli’de Minikler Basketbol Şenliği’nde ortaya koyduğu başarı onun kariyer basamaklarının ilk adımı oluyor. Denizli’de kendini gösteren Alperen’in ilk durağı Bandırma Kırmızı oluyor. Banvit’te kendinden büyüklerle mücadele ediyor, başarı üstüne başarı kazanıyor ve küçük yaşına rağmen, sık sık ağlayıp eve dönme isteği ağır bassa da hocasının da desteğiyle zorlukların üstesinden gelmeyi başarıyor.

Burada da yükselişini sürdüren Alperen’in ikinci ve en önemli adresi ise Beşiktaş oluyor. Tam anlamıyla burada kendini bulan, çekingenliğini ortadan kaldıran, gücüne bir de risk alabilen bir yapı ekleyen Alperen, rakiplerinin gerisinde kalan Beşiktaş’ı sırtlamayı başarıyor. Genç yaşına rağmen 30 sayının üzerine çıktığı maçlar ortaya koyan, yaptığı hareketler, asistleri ve smaçları ile dikkat çeken Alperen Şengün, basketbolun en büyük ligine de göz kırpmaya başlıyor.

VAKİT GELDİ, NBA MACERASI BAŞLIYOR
Hocaları ve yöneticilerin bir yıl daha Avrupa’da kalmasını tavsiye etmesine rağmen draft edilebilecek en iyi 100 oyuncu arasında kendine 14. sırada yer bulunca, erken olmadığına karar veriyor ve evraklarını NBA’e teslim ediyor ve hızla geri dönüş alıyor.

2021 NBA seçmelerine katılan Alperen Şengün, 1. tur 16. sıradan Oklahoma City Thunder tarafından seçildi ve Houston Rockets’a takaslandı. Hızla bu özel ligde de kendini kabul ettirmeyi başaran, çalışması ve şansının da yardımıyla parkeye ilk 5’te çıkmaya başlayan Alperen Şengün, basketbol seyircisinin de en gözde oyuncularından biri haline geldi.

Alperen Şengün, NBA’deki performansıyla da birçok rekorun sahibi oldu. NBA’de 1000 sayı, 200 asiste ulaşan en genç pivot oldu ve bir NBA maçında en az 30 sayı, 10 ribaund, 5 asist yapan en genç basketbolcu unvanını elde etti. NBA tarihinde triple-double yapan en genç pivot ve Houston Rockets tarihinde bunu başaran en genç basketbolcu oldu. Şengün, 21 yaş 99 günlükken NBA tarihinde 500 asiste ulaşan en genç pivot oldu ve 22 yaş 40 günlük Nikola Jokić’in rekorunu geride bıraktı. Şengün, bir maçta attığı 45 sayı ile NBA’de bir maçta en çok sayı atan Türk basketbolcu da oldu.

Uluslararası karşılaşmalarda Türkiye’yi temsil eden Şengün, 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri, 2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri, 2022 Avrupa Şampiyonası ve 2023 Olimpiyat Ön Elemeleri’nde forma giydi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı