REKLAMI GEÇ

Nefes kesen yarış ilçe ilçe sürdü: Şehrin kuzeyi ve güneyi farklı aday seçti

Nefes kesen yarış ilçe ilçe sürdü: Şehrin kuzeyi ve güneyi farklı aday seçti

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Denizli, son dönemlerin en heyecanlı yarışına sahne oldu. Cumhurbaşkanlığı yarışında kentin kuzeyi ve güneyi farklı kararlar verdi. Çivril ve Baklan hariç kuzeydeki 10 ilçede Kılıçdaroğlu birinci geldi. Kentin güneyindeki 9 ilçede de sandıklardan Recep Tayyip Erdoğan çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2023 Pazartesi, 11:19

Denizli’de de seçim tüm Türkiye’deki gibi heyecanla geçti. Birçok ilçede seçim, bir o yana bir bu yana bıçak sırtında geçti. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçiminde kentte iki renkli bir grafik oluştu. Kentin kuzeyindeki ilçelerde genel olarak Millet İttifakı oy alırken, güney yarısında yer alan ilçelerde ise Cumhur ittifakı kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 66 ile en yüksek oyu Çameli’nden aldı. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise en yüksek oyu yüzde 59,8 ile Sarayköy’den aldı.

Denizli’de özellikle Türkiye ortalamasının üzerinde oy alan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, özellikle Pamukkale’de büyük ilgi gördü. En çok seçmenin olduğu ilçe Pamukkale’de yüzde 8,1 oy aldı.

Denizli İlçeleri 2023 Seçim Sonuçları

Görsel kaynağı: NTV

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı