REKLAMI GEÇ

Oda resmi zam kararı almadan fırıncılar yeni tarifeye geçti

Oda resmi zam kararı almadan fırıncılar yeni tarifeye geçti

Denizli’de ekmekte fiyat kaosu yaşanıyor. Esnaf Odası’ndan resmi zam kararı olmamasına rağmen fiyatı 1.25 olan 200 gram ekmek 1.5 liradan satılmaya başlandı. Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, zam taleplerinin olduğunu, ancak resmi prosedür tamamlanmadığı için yeni fiyata geçmediklerini söyledi. Bakkallarda ise resmi yetkisi olmamasına rağmen Denizli Ekmek Üreticileri Derneği’nin yeni fiyat tabelaları asıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2020 Cuma, 17:49

Denizli’de ekmekte kaos yaşanıyor. Bir süredir 1 lira 25 kuruştan satılan ekmek, bugün sabah saatlerinden itibaren 1.5 liraya çıktı.

Bakkal veya fırına ekmek almaya giden vatandaş resmi açıklama yapılmadan gelen zammın şokunu yaşarken, Fırıncılar Odası’ndan da resmi zam kararının henüz alınmadığı ve ekmeğin 1 lira 25 kuruştan satılması gerektiği açıklaması geldi.

Denizlihaber.com’a yaşanan sürece ilişkin açıklama yapan Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, zam taleplerinin olduğunu doğruladı, ancak resmi prosedürün henüz tamamlanmadığını söyledi.

Karadaban, “Fırıncılar olarak uzun süredir artan maliyetlerin altında eziliyoruz. Bu nedenle yüksek sesle fiyat artışı talepleri gelmeye başladı. Konuyu değerlendirdik, ilgililerle temas ettik ve zam kararı aldık. Ancak, Denizli Valiliği, bir süredir diğer illerdeki zamlara bakanlığın itiraz ettiği gerekçesiyle henüz onay vermedi. Valilikten olur bekliyoruz, geldiği anda Esnaf Odası yeni fiyat tarifesini onaylayacak” dedi.

GEÇEN YIL 45 OLAN FIRIN SAYISI 28’E DÜŞTÜ
Bakanlığı onay vermediği birçok ilde Esnaf Odalarının yeni tarifeye geçtiğini de ifade eden Karadaban, “Fiyatı artırmaktan başka çaremiz yok. Maliyetlerimiz son dönemlerde inanılmaz derecede arttı. Bir çuval unu 160-170 liraya alıyoruz. Denizli’de geçtiğimiz yıl 45 olan fırın sayısı bu yıl 28’e düştü. Bu çok ciddi bir durum. Fırıncı esnafının krizden kurtarılması gerekiyor” dedi.

PAZARTESİ GÜNÜ NETLEŞMESİ BEKLENİYOR
Ekmekte yaşanan fiyat kaosunun pazartesi günü netleşmesini beklediklerini belirten Karadaban, “Biz fırıncılar olarak pazartesi günü yeni tarifenin onaylanmasını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 7 Kasım 2020, 13:26

ben fırıncı değilim ama enflasyonun yüzde 10 olduğuna inanan v arsa laf etsin..enflasyona göre 1 ekmek 1.5 lira normal ve gerçekten kaliteli ekmek olmalı serzenişimiz..1.5 lira olsun ama israf etmeyeceğimiz bir ekmek görmek hakkımız olmalı..

CAFER   -  Bağlantı 7 Kasım 2020, 12:57

Fırıncıların çoğu Ak partili kadrolarda üst düzey görevlerde..Dertleri olduğunu düşünmüyorum

Haso   -  Bağlantı 6 Kasım 2020, 22:20

Duyan da unu dolarla alıyorlar sanacak!!! Hem ekonomimizi gibi bu kadar uçmanın alemi ne. Enflasyon % 10, ekmeğe zam % 20. Hayırdır?, ne iş?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı