REKLAMI GEÇ

Öğretmenin 1 yaşındaki SMA hastası bebeği yardım bekliyor

Öğretmenin 1 yaşındaki SMA hastası bebeği yardım bekliyor

Ortaokul öğretmeni Ramazan Yılmaz’ın 1 yaşındaki SMA hastası oğlu Yağız Alp tedavi için yardım bekliyor. Çaresiz aile oğlu için bağış kampanyası başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2020 Cumartesi, 11:05

Dünya’da birçok ailenin ortak kabusu olan SMA hastalığı Denizli’de öğretmenlik yapan Yılmaz’ın hanesine çöktü. Acıpayam Gazi Ortaokulu’nda görev yapan Ramazan Yılmaz ve ailesi Yağız’ın hastalığı ile yıkıldı.

Zolgensma tedavisi için bağış kampanyası başlatan aile Denizlili yardımseverlerden bağış bekliyor. Türkiye’de uygulanan tedavi hastalığı ancak yavaşlatabiliyor. Zolgensma tedavisinin 2 yaşına kadar uygulanması durumunda bebeğin hayatı kurtarılabilecek.

“13 AYDIR BU HASTALIKLA MÜCADELE EDİYORUZ”
Oğlu Yağız Alp’e henüz daha 3 aylıkken SMA TİP-1 teşhisi konduğunu belirten baba Yılmaz, “Şuan 16 aylık ve 13 aydır bu hastalıkla mücadele ediyoruz. Devletimizin sunmuş olduğu ‘Spinraza’ ilacını kullanıyoruz. Ancak bu ilaç sadece hastalığın ilerleyişini yavaşlatıyor” dedi.

SMA HASTALIĞINDAN ÖLEN BİRÇOK BEBEK VAR!
Oğlu Yağız Alp’in hastalığının her geçen gün ilerlediğini belirten Ramazan Yılmaz, “Hastalık ilerliyor ve tedavi edilmezse sonu çok acı. Hastalıktan dolayı ölen birçok bebek var. Bu hastalık için Amerika’da ‘Zolgensma’ adında bir gen tedavisi var ve sadece 2 yaşına kadar uygulanırsa büyük etki gösteren bir tedavi” diye konuştu.

İLACIN FİYATI 2.2 MİLYON DOLAR!
Denizlili yardımseverlerden bağış bekleyen aile, “Resimlerde her ne kadar sağlıklı gibi görünse de bacaklarını kullanamıyor, uzun süreli oturamıyor ve yeme içmede zorlanıyor. Bunların sonucunda nefes alışverişleri de bir hayli zorlaşıyor. Bebeğimizin bu tedaviyi olması için bu bağış kampanyasını başlattık. İlacımızın fiyatı 2.2 milyon dolar” dedi.

Bağış Hesabı ve İletişim Numarası:
TR 93 0020 5000 0968 8233 7000 01
KUVEYTTÜRK-YAĞIZ ALP YILMAZ
İletişim:0543 440 94 16

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı