REKLAMI GEÇ

Öğretmenler ekonomik sorunlarını çadırlı eylem yaparak duyurdu

Öğretmenler ekonomik sorunlarını çadırlı eylem yaparak duyurdu

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi, Denizli’de öğretmenlerin yaşadıkları ekonomik sorunlara dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı. Barınma sorununa Delikliçınar Meydanı’nda çadır kurarak tepki gösteren eğitimciler, 25 Kasım’da Ankara’da düzenlenecek miting ile de daha güçlü haykırmaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2023 Cumartesi, 09:20

Eğitim-İş Denizli Şubesi, öğretmenlerin yaşadıkları ekonomik sorunlara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte öğretmenler adına açıklamayı Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptı.

Aydoğan, “TÜİK’in enflasyon rakamları, sarı sendikaların iktidarı memnun etmeye endeksli tavrı ile şekillenen 7. Dönem Toplu Sözleşme tiyatrosunda, perde yine yoksullukla kapanmıştır” dedi.

Belirlenen zam teklifinin, hem bugünün gerçek enflasyon rakamlarının, hem de Merkez Bankası’nın önümüzdeki yıl için açıkladığı enflasyon rakamlarının altında kaldığını anlatan Aydoğan, “Onca büyük laf, onca vaat, onca beklentinin ardından bu sürecin sonunda yine hükumetin utanç verici zam teklifinin kabul edilmesi, ortada alın terimiz için bir görüşme değil bir dayatma olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Daha önceki TİS süreçlerinden miras kalan birçok kazanım, yeniymiş gibi makyajlanıp önümüze konmuştur. Bir kez daha öğrendik ki: Emeğin onurunu iktidarın bir aferinine satan sarı sendikalar, emekçinin hakkını savunamaz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın sadece ışıkları kapandığında eğitim sektörünün birçok sorununun çözülebileceğini öre süren Aydoğan, “Kadrolaşma, mobbing, haksız soruşturmalar eğitimde kol gezmekte, birçok mesleki hakkımız da sistemsel olarak gasp edilmektedir. Bıçak kemiğe dayanmakla kalmamış, kesmeye başlamıştır! Bugün bunun kanıtı olan utanç karneleriyle, maaş bordrolarımızla karşınızdayız! Baş öğretmenimiz Atatürk’ün gelecek nesilleri emanet edecek kadar güvendiği eğitim neferlerine reva görülen sefalet budur! Eğitimi önem sırasında sonlara iten çağdışı yönetim anlayışının yol açtığı rezil tablo budur” dedi.

İmzalanan protokollerin; eğitim bilimine, pedagojiye, laik ve bilimsel eğitime taban tabana zıt olup eğitim ve öğretim birliğine ve yasalara aykırı olduğunu dile getiren Aydoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamayacaklarını belirtti.

Aydoğan, “25 Kasım’da Ankara’da düzenleyeceğimiz miting ile büyük öğretmen yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Fakir Baykurt’un yoldaşları olarak el açmadan, yalvarmadan ders vereceğiz! Haklıyız, kazanacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı