REKLAMI GEÇ

Olağanüstü toplanan Hıfzıssıhha Meclisi kararları açıkladı

Olağanüstü toplanan Hıfzıssıhha Meclisi kararları açıkladı

Denizli İl Hıfzıssıhha Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs tedbirleriyle ilgili kademeli normalleşme sürecini açıklanmasının ardından olağan üstü toplandı. Alınan yeni kararlar gereği, 65 yaş üstü ile 20 yaş altına kontrollü izin verilecek, berber, güzellik merkezi, giyim mağazaları ve alışveriş merkezleri açılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2020 Salı, 19:09

Denizli Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararlar açıklandı. Açıklamada, kente kara ve hava yolu ile yapılacak tüm giriş-çıkışların durdurulması kararı 15 gün daha uzatıldı, 19 Mayıs Salı günü saat 24.00’a kadar karar yenilendi.

65 YAŞ VE ÜSTÜ PAZAR GÜNÜ ÇIKACAK
Alınan karar ile 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlıklara sahip olanların sokağa çıkma yasakları devam edecek, ancak belirli günlerde sokağa çıkışlarına izin verilecek. Kapsam içine giren 65 yaş üstü vatandaşların 10 Mayıs Pazar günü 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesinde dışarı çıkmalarına izin verilecek, refakat gerektiren durumlarda refakatçilerine de müsaade edilecek.

ÇOCUKLARA MÜJDE
Sokağa çıkmaları kısıtlanan 20 yaş ve altı kişilerin ise kısıtlamaları devam edecek, 0-14 yaş grubu 13 Mayıs Çarşamba günü, 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesi kadar olmak şartıyla dışarı çıkabilecek.

BERBERLER VE AVM’LER AÇILIYOR
Faaliyetleri durdurulan berber, kuaför ve güzellik merkezleri 11 Mayıs itibariyle gereken temizlik şartlarını sağlayıp randevu sistemiyle koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verebilecek.

Kapalı olan alışveriş merkezleri, giyim, ayakkabı, çanta, züccaciye gibi ürünlerin satıldığı iş yerleri ise Sağlık Bakanlığının ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla 11 Mayıs itibariyle hizmet vermeye başlayacak.

UYMAYANLARA CEZA
Toplantıda ayrıca, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışların ise Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı