REKLAMI GEÇ

Özbay: Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır

Özbay: Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır

Lozan Barış Anlaşması’nın 97. yılı kutlanıyor. ADD Denizli Şubesi’nin planladığı yürüyüş polis engeline takıldı, açıklama Candoğan Parkı önünde yapıldı. Polis müdahalesine tepki gösteren ADD Başkanı Kadem Özbay, “Elinde Türk Bayrağı, üstünde Mustafa Kemal Atatürk tişörtü olan bir topluluktan ne kötülük gelebilir” diye sordu. Özbay, “Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2020 Cuma, 14:04

Türkiye’nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması 97 yaşında. Lozan Antlaşması, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika ve Yugoslavya temsilcileri tarafından 24 Temmuz 1923 tarihinde anlaşmaya adını veren İsviçre’nin Lozan şehrinde imzalandı. 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu anlaşması olarak kabul edildi.

Bu anlamlı günde Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi tarafından etkinlik planlandı. Etkinliğe Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kadem Özbay, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay ve dernek üyeleri katıldı. Dernek önünden Çınar Meydanı’na yürüyüşe geçen grup, Candoğan Parkı önünde polis engeliyle karşılaştı.

ELİNDE TÜRK BAYRAĞI OLAN BİR TOPLULUKTAN NE ZARAR GELEBİLİR?
Grubun Delikliçınar Meydanı’na yürümelerine izin verilmeyince, açıklama Candoğan Parkı önünde yapıldı. ADD Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay böyle anlamlı bir günde açıklamanın engellenmeye çalışılmasından üzüntü duyduğunu belirtti.

Özbay, “Biz bugün burada tarihimize şekil veren Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıldönümünü kutlamak ve Atatürk Anıtı önüne çelenk koymak için toplandık. Ancak izin verilmedi. Elinde Türk Bayrağı, üzerinde Atatürk baskılı tişört olan bir topluluktan ne zarar gelebilir” diye konuştu.

LOZAN BARIŞ ANLTAŞMASI EN GÜÇLÜ TEMELDİR
Lozan Barış Antlaşması’nın Cumhuriyet ve millet için en güçlü siyasi ve hukuki temel olduğunu belirten Özbay, “Bu temelle oynamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılması ve yıkılmasıdır. Milletimizin ayrıştırılması, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz. Lozan karşıtlarının yürüttüğü, sinsi politikalara seyirci kalmadık, kalmayacağız. Uyarıyoruz; Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır. Atatürk’ün kurduğu milli devletin tasfiyesidir. Orta çağ karanlığına teslim olmaktır. Hilafet ve saltanat heveslilerine biat etmektir. Bu emperyal oyunlara karşı, herkesi dikkatli olmaya; yurttaşlık sorumluluğu ile yasal ve demokratik yollarla mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 25 Temmuz 2020, 06:12

Eski Tarihi bileceksin fazla kurcalamayacaksın Fanatık olmayacaksın ama aklının bir köşesinde duracak sorarlarsa cevap vereceksin bu zamanda ve diğer gelecekte bu durum buna gösteriyor Eski Tarihe fazla karıştırmam Fanatik değilim sakin hayatım var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı