REKLAMI GEÇ

Pamukkale 2021 yılında en çok ziyaret edilen ören yeri oldu

Pamukkale 2021 yılında en çok ziyaret edilen ören yeri oldu

Dünyaca ünlü travertenlerin ve Hierapolis Antik Kenti’nin bulunduğu Pamukkale, Müzeler Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1 milyon 205 bin ziyaretçiyle 2021 yılında ücretli ziyaret edilen ören yerleri arasında ilk kez 1’inci sırada yer aldı. İzmir Efes Antik kenti 673 bin ziyaretçi ile 2’nci, Nevşehir Zelve-Paşabağları ise 608 bin ziyaretçiyle 3’üncü sırada kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2022 Pazartesi, 10:59

Beyaz travertenleriyle dünyaca bilinen Pamukkale, her mevsim yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Termal sularıyla 2 bin 500 yıldır şifa dağıttığına inanılan ve hayranlık uyandıran beyaz travertenleri, içinde tarihi eserlerin bulunduğu Kleopatra Antik Havuzu, antik tiyatro, cehennem kapısı, Hz. İsa’nın 12 havarisinden Aziz Philippus’un mezarının da olduğu tarihi ve kültür zenginleriyle de öne çıkan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, dünyanın birçok yerinden ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, 2019’da Türkiye’de turistlerin en çok ziyaret ettiği ücretli müze ve ören yerleri arasında, Topkapı Müzesi’ni geçerek ilk kez 2’nci sıraya yerleşti. Müzeler Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, 1 milyon 205 bin ziyaretçiyle Pamukkale, 2021 yılında ücretli ziyaret edilen ören yerleri arasında ilk kez 1’inci sırada yer aldı. İzmir Efes Antik kenti ise 673 bin ziyaretçiyle 2’nci, Nevşehir Zelve-Paşabağları ise 608 bin ziyaretçiyle 3’üncü sırada kaldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı