REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de antik havuzda tepki çeken tadilat

Pamukkale’de antik havuzda tepki çeken tadilat

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Pamukkale’deki antik havuzda yaptığı düzenleme ile tepki çekti. Çevresindeki zakkumlar ve çiçekler sökülen tarihi havuzun güzelliğinden eser kalmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2020 Cumartesi, 21:17

Hem doğal hem de arkeolojik sit alanı olan Pamukkale’deki antik havuzda tadilat başlatıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sık sık toprak kaymalarının yaşandığı antik havuzu duvarla çevreledi. Çalışmalar sırasında alanda bulunan ve Pamukkale’nin simgesi haline gelen zakkum çiçekleri de söküldü.

İl müdürlüğü yapılan çalışmaları sosyal medyadan takipçilerine duyurunca Denizlililer çiçeklerin sökülmesine tepki gösterdi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları antik havuzun betona boğulduğunu, alanın mahvedildiğini savundu, bazı takipçiler ise doğallığın kaybolmasından şikayet etti.

2 AYRI KURULDAN İZİN ALINDI
Antik havuzdaki çalışmalar için il müdürlüğünün Denizli Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun yanı sıra başkanlığını Laodikeia Antik Kenti’nde kazı çalışmalarını yöneten Prof. Dr. Celal Şimşek’in yaptığı Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan izin aldığı öğrenildi. Şimşek’in çalışmaya destek verdiği ve gözlemci olarak katıldığı kaydedildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol sökülen zakkumların çalışmalar bittikten sonra yeniden dikildiğini belirtti. Akyol alandaki çökmelere karşı kalıcı önlem aldıklarını kaydetti.

TRAVERTENLERİN SUYU BU HAVUZDAN GELİYOR
Hierapolis Antik Kenti içinde bulunan ve ‘antik havuz’ adıyla anılan alan Pamukkale’deki en önemli su kaynağı olarak dikkat çekiyor. Buradan çıkan su travertenlere veriliyor. Bölgeyi ziyaret eden turistler travertenlerle birlikte en fazla bu havuzu ziyaret ediyor. Depremlerle yıkılan antik kentte ‘Sütunlu Cadde’nin devamı olan alan 1960’lı yıllarda havuza dönüştürülmüş ve o tarihten beri Pamukkale’nin simgelerinden biri olmuştu.

TEPKİLERE NEDEN OLDU
Antik havuzdaki bitkilerin sökülmesi ile büründüğü yeni görüntü sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı