REKLAMI GEÇ

Pandemi sonrası duruşmalar başlıyor

Pandemi sonrası duruşmalar başlıyor

Koronavirüs önlemleri kapsamında 16 Haziran’a kadar ertelenen duruşmalar yarın yeniden başlıyor. Yeni süreçte adliyede tüm önlemler alındı, duruşmalarda avukatlar video konferans sisteminin kullanabilecek. Ayrıca, cezaevlerinde de mahkumların yakınlarıyla görüşebilmeleri için görüntülü konuşma sistemi hayata geçiriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2020 Pazartesi, 13:55

Koronavirüs önlemleri kapsamında ara verilen duruşmalar 16 Haziran’da başlıyor. Davaların yeniden görüleceği duruşma salonları sosyal mesafe kurallarına göre düzenlendi. Girişlerde ateş ölçümünün yapıldığı duruşma salonlarında maske takma zorunluluğu bulunuyor.

VİDEO KONFERANS SİSTEMİ UYGULANACAK
Pandemi sonrası dönemde adliyelerde yeni kurallar geçerli olacak. UYAP üzerinden dijital olarak hem avukatlara hem de hakim ve savcılara yeni imkanlar getirildi. Avukatlar, savcılık dosyasını adliyeye gitmeden, savcıyla görüşmeden de görebilecek ve yine bulunduğu yerden, ilden duruşmalara katılabilecek.

MAHKUMLAR YAKINLARIYLA GÖRÜNTÜLÜ KONUŞACAK
Pandemi sonrası dönemde cezaevlerinde de yeni bir döneme giriliyor. Bugüne kadar günde iki kez sıraya girilerek yapılan sayımlar parmak iziyle yapılacak. Cezaevinde olan, uzun süre annesini, babasını göremeyenler için de cezaevinden görüntülü görüşülebilecek bir sistem kuruluyor.

AVUKATLAR İÇİN ÖNLEMLER ALINDI
Denizli Barosu da duruşmaların başlamasına ilişkin bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, “Baro binası, sosyal tesisler ve avukat büroları dezenfekte edildi. Baro girişinde avukatlara ücretsiz maske dağıtımı yapılacak. Baro girişine ve Adliyedeki baro odasına dezenfekten ünitesi ile dezenfektan temini yapılabilecek. Adliyedeki ve icra dairelerindeki baro odalarındaki bankolara şeffaf siperlikler yapıldı. Baro binası ve adliye baro odalarındaki oturma düzeni, sosyal mesafe dikkate alınarak yeniden düzenlendi. Baro odaları, bilgisayar klavyelerini gün içerisinde birden çok avukat tarafından kullanılacağı için sık sık dezenfekte edilecek. Yeni adli yıl başlangıcına kadar cübbe hizmeti verilmeyecek. Denizli Barosu İktisadi İşletmesi, yeni adli yıla kadar kapalı tutulacak. Staj eğitim toplantıları dahil olmak üzere tüm fiziki toplantılar yeni adli yıl başlangıcına kadar ertelendi” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı