REKLAMI GEÇ

PASVAK’tan aşçı yardımcılığı kursu

PASVAK’tan aşçı yardımcılığı kursu

Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK), açtığı aşçı yardımcılığı kursu ile hayırsever kimliğinin yanında bir eğitim vakfı olduğunu da ortaya koydu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2021 Cumartesi, 10:02

PASVAK’ın, Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, Pamukkale ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezleri işbirliği ile açtığı aşçı yardımcılığı kursu vakfın Merkezefendi ve Bağbaşı tesislerinde devam ediyor.

22 Kasım’da başlayan ve haftanın 4 günü süren kurslar, Mart ayına kadar devam edecek. Neredeyse tamamını kadın kursiyerlerin oluşturduğu kurslarda meslek sahibi olmak isteyen kursiyerler, hem farklı yemekler öğreniyor, hem de PASVAK personeline yardımcı oluyor. İŞKUR destekli kurslardan günlük ücret alan kadınlar, ev ekonomisine de destek sağlamış oluyor.

İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, iki tesisi de ziyaret ederek, kursiyerler ile bir araya geldi. Işık’a ziyarette Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Genç, Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abidin Mutlubaş, PASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz, PASVAK Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Çıralı ve PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Zekeriya Çelik eşlik etti.

Kursiyerler ile sohbet eden Işık, “Kurs bitmeden önce sizi tekrar ziyaret edeceğiz. Kurs bittikten sonra meslek sahibi olabilmeniz için gerekli firmalarla görüşmeler yaparak yerleşmenizi sağlayacağız. Böyle elverişli bir ortam sağladığı için PASVAK’a, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz hocama, yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu şekilde bir ortam olmasaydı açıkçası bizim bu kursu açmamız zor olacaktı. Emeğin büyük kısmı PASVAK’a ait. Tüm kurumlar birleşince çok güzel bir proje ortaya çıktı. Kursiyerlerimizin en büyük avantajı toplu yemeklerin nasıl yapıldığını bizzat görmeleri oluyor. İnşallah böyle kurslarımızın devamı gelir” dedi.

PASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz ise, “Proje ortakları olan İŞKUR, İl Milli Eğitim, Halk Eğitim Merkezleri ve PASVAK arasında kamu-sivil toplum işbirliğinin güzel bir örneği oldu. PASVAK olarak yıllardır yemek işini yapıyoruz. Yaptığımız bu işin içine birilerini dahil etmek ve fayda sağlamak çok güzel. Kursiyerlerin, PASVAK personeline yardımcı olması bizim işimizi de hızlandırıyor. Bugün mesela yarının yemeğinde kullanılacak olan havucu el birlik kısa zamanda doğradılar. Sabah teorik ders işleniyor, ara zamanda personelimize yardım ediyorlar daha sonrasında kendi yemeklerini yapıyorlar, kısacası dolu dolu bir gün geçiriyorlar. Bu projedeki tüm kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı