REKLAMI GEÇ

PAÜ’de hedef Teknofest’e 20 takımla katılmak

PAÜ’de hedef Teknofest’e 20 takımla katılmak

2019 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda finalleri gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne (TEKNOFEST) 5 takım ile katılan Pamukkale Üniversitesi, bu yıl Gaziantep’te düzenlenecek olan TEKNOFEST 2020’de 20 takım ile yer almayı hedefliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2020 Cumartesi, 15:34

TEKNOFEST’in ilk adımı olan Ön Tasarım Raporu (ÖTR) sonuçları açıklanmaya devam ediyor. PAÜ ve Pamukkale Teknokent’in desteklediği toplam 20 takımdan 17 takım, şu ana kadar açıklanan sonuçlar doğrultusunda ilk elemeyi başarı ile tamamladı. Bu yıl Gaziantep’te düzenlenecek olan TEKNOFEST 2020’de PAÜ ve Pamukkale Teknokent’in desteklediği Takımlar; Tarım, İnsanlık Yararına Teknoloji, İnsansız Su Altı Sistemleri, Roket, İnsansız Hava Aracı (İHA), Model Uydu, Biyoteknoloji-İnovasyon ve Akıllı Ulaşım Sistemleri kategorilerinde mücadele edecek.

Tarım Teknolojileri kategorisinde yarışacak olan Algan Takımı, bu yıl projeleri ile Türkiye’deki çay bahçelerinde çay toplama işini el gücünden çok otonom sisteme geçiş sağlayarak üretimdeki verimi arttırmayı hedefliyor.

Robotaksi Binek Otonom Araçlar ve Efficiency Challenge kategorilerinde yarışacak olan Atay Takımı, bu yıl, iki yeni araç ile geçen yıl elde ettiği başarıları bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

İnsansız Hava Aracı kategorisinde yarışacak olan Anka Ar-Ge Takımı, bu yıl uzaktan kontrol edilebilen, istenildiği zaman otonom uçuşa geçebilen, aynı zamanda uçuş esnasında tanımlanan noktalara istenilen yükleri bırakabilen ANKA 002 isimli projeleri ile TEKONFEST 2020’de yer alacak.

Model Uydu kategorisinde yarışacak olan Atlas Takımı, TEKNOFEST 2020’de gerçekçi uydu modeli ile Türksat tarafından belirlenen görevleri yerine getirecek.

Orta Kategori Roket Yarışmalarında mücadele edecek olan Caca Bey Roket Takımı, 2019 senesindeki kazanımlarının üzerine yeni araştırmalarını ilave edip, orta irtifa kategorisinde milli teknoloji hamlesine roketleri ile katkı sağlamayı hedefliyor.

TEKNOFEST 2019’da 3 bin Metre Roket kategorisinde ‘Hiera3000’ isimli projeleri ile Türkiye birincisi olan Hazar Takımı, bu yıl 6 bin metre yüksek ve 3 bin metre orta irtifa kategorilerinde geçen yıl elde ettiği başarıları tekrarlamayı amaçlıyor. Diğer takımlar da öneli projelerle TEKNOFEST’te boy gösterecek, başarı kovalayacak.

TEKNOFEST 2020 öncesi değerlendirmeler yapan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, emek veren öğrenci ve hocalara teşekkür etti.

Rektör Bağ, “Pamukkale Üniversitesi ve Pamukkale Teknokent olarak, geçen yıl katıldığımız TEKNOFEST 2019 yarışmalarında elde ettiğimiz başarılar bizleri gururlandırırken, aynı zamanda Üniversitemiz, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için bir motivasyon kaynağı olmuştur. Geçtiğimiz yıldan elde ettiğimiz tecrübe ve birikimlere bu yıl yenilerini ekledik. Geçtiğimiz yıl 6 takım ile katıldığımız TEKNOFEST’e bu yıl 20 takım ile mücadele etmeyi hedefledik. Daha önce de belirttiğim gibi bu türden yarışmaların kazanını, hangi takım olursa olsun, sonuçta yerli ve milli teknolojilerimiz olacaktır. Bu nedenle, milli teknoloji hamlemize büyük katkılar sağlayacağı inancıyla, teknoloji gelişimi üzerine çalışma yapan öğrencilerimiz ve akademisyenlerimize desteğimiz daima artarak devam edecektir. TEKNOFEST 2020’de yarışacak olan, Üniversitemiz ve Ülkemizin gururu tüm öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı