REKLAMI GEÇ

Pekdemir Büyük Mağazacılık’ın konkordato süresi uzatıldı, borcu vadeye bağlandı

Pekdemir Büyük Mağazacılık’ın konkordato süresi uzatıldı, borcu vadeye bağlandı

Mali krizdeki, Cemal Pekdemir ve oğullarının sahip olduğu marketler zinciri Pekdemir Büyük Bağazacılık için mahkemeden konkordato süresinin uzatılması kararı çıktı. Firma ile ilgili kişiler hakkındaki tedbirler kaldırıldı, gayrimenkullere tedbir konuldu, ayrıca kayyum atandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2021 Salı, 15:41

Denizli’nin en büyük zincir marketlerine sahip Cemal Pekdemir ve oğullarının sahibi olduğu Pekdemir Büyük Mağazacılık için mahkeme kararı çıktı.

Denizlimuhaber.com’un aktardığı, Denizli Haber’in de ilan.gov.tr’den ulaştığı bilgilere göre; Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi, Adnan Pekdemir, Faruk Pekdemir, Cemal Pekdemir, Hasan Hüseyin Pekdemir’in taraf olduğu konkordato projesinin kabul edilmesi davasında şirkete süre tanıyıp borcunu taksitler halinde ödemesine hükmetti.

Mahkeme, 27 milyon 414 bin 381 lira 50 kuruş olan borcu ‘2021 yılı Ağustos ayından başlamak üzere 6 şar aylık dönemlerde10 eşit taksitte ödemesini’ karara bağladı.

Mahkeme ayrıca davacılar hakkındaki tedbirleri kaldırırken, bazı taşınmazların da satışının bir yıl süreyle ertelenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca şirkete konkordato süresini yönetmek üzere Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir (SMMM) Selim Suat Tiye’yi kayyum olarak atadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı