REKLAMI GEÇ

Pembe gezgin flamingoların evi Acıgöl için harekete geçildi

Pembe gezgin flamingoların evi Acıgöl için harekete geçildi

Flamingolar başta olmak üzere göçmen kuşların uğrak noktalarından biri olan Acıgöl için harekete geçildi. Bölge ekonomisi ve göçmen kuşlar için büyük önem taşıyan Acıgöl’ün korunması adına atılan önemli adımlardan biri olarak kabul ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2023 Perşembe, 11:01

Acıgöl Sulak Alanı Revize Yönetim Planı hazırlanması ve Acıgöl Sulak Alanı hidrojeoljik yapısının modellenmesi projesi açılış çalıştayı Denizli’nin Çardak ilçesinde yapıldı.

Toplantıya Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Afyonkarahisar Bölge Müdür Yardımcısı Mesut Civcivoğlu ile ilgili daire amirleri sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yöre halkı katıldı.

Toplam yüzölçümü 41.5 kilometrekare olan Acıgöl’ün 21.5 kilometrekaresi Denizli sınırları içinde yer alıyor. Yaz kış flamingo sürülerinin uğrak yeri olan ve bu özel alanda, sodalı suyu sayesinde sodyum sülfat ve türevleri de üretiliyor.

Bölge ekonomisine hem sanayi hem de turistik açıdan büyük katkılar sağlayan Acıgöl’ün doğal yapısının korunabilmesi için hayata geçirilen Acıgöl Sulak Alanı hidrojeoljik yapısının modellenmesi projesi, aynı zamanda gölü besleyen yeraltı sularının da araştırılmasını kapsıyor.

ACIGÖL 20 FAMİLYADAN 160 KUŞ TÜRÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Acıgöl, Türkiye’nin en önemli sulak alanları arasında gösteriliyor. Acıgöl’de başta flamingolar olmak üzere, yaklaşık 20 familyadan 160’ın üzerinde kuş türü yaşıyor. Bu kuş çeşitliliği gerek yurt içi gerekse yurt dışından kuş gözlemcilerinin ve doğa fotoğrafçılarının yoğun ilgisini çekiyor.

Gölde, Angit ördeği, Yeşilbaş ördeği ve Suna gibi türler de yoğun olarak bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı